Rocket League krijgt meer opties na gratis update

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Rocket League krijgt meer opties na gratis update

Rocket League, de razend populaire game waarbij je een voetbalwedstrijd speelt met voertuigen, zal in november gratis een update krijgen. Deze update gaat ervoor zorgen dat er meer gameplay opties gaan komen en geeft spelers de mogelijkheid om zelf de spelregels voor een wedstrijd in te stellen.

Rocket League is ontwikkeld door Psyonix en kwam op 7 juli 2015 uit voor pc en PlayStation 4. De game bleek enorm populair te zijn onder gamers en is ondertussen al door meer dan 6 miljoen mensen gespeeld. Psyonix maakte vandaag bekend dat er in november een update gaat komen voor de titel welke volledig gratis zal zijn. De update biedt spelers de mogelijkheid om zelf wedstrijden aan te passen met gebruik van diverse opties en instellingen.

Bovenstaand filmpje biedt een inzicht in de mogelijkheden die deze update met zich mee gaat brengen. Zo lijkt het erop dat spelers volledig zelf kunnen bepalen hoe de bal waarmee gespeeld wordt eruit gaat zien en kun je daarnaast ook de vorm, grootte, gewicht en maximale snelheid van de bal aanpassen. De update zorgt er ook voor dat wedstrijden naar eigen keuze kunnen worden ingesteld. Het bepalen van de tijdsduur van de wedstrijd, maximale score, en de respawn tijd zijn slechts enkele van de nieuwe opties.

Ontwikkelaar Psyonix lijkt met de update er op aan te willen sturen dat spelers Rocket League blijven spelen en daarmee het succes van de excentrieke voetbalgame willen laten voortduren. Ondanks dat de update wel is aangekondigd voor de komende maand is er nog geen exacte datum bekendgemaakt.