Rocket League krijgt in juli een grote update vol nieuwe content

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Rocket League krijgt in juli een grote update vol nieuwe content

Rocket League viert haar tweejarig bestaan met een nieuwe update. De update brengt seizoen 5, nieuwe auto’s en gekleurde ontploffingen met zich mee. De update zal op 5 juli gratis doorgevoerd worden.

Rocket League wordt in juli twee jaar oud. Om dit te vieren brengt Psyonix op 5 juli een nieuwe update uit. De update zal bestaan uit een nieuwe map, twee nieuwe auto’s, nieuw maatwerk voor de auto’s en de start van seizoen 5.

De nieuwe map heet Champions Field en is vrij verkrijgbaar voor alle spelers. De auto’s zijn de Animus GP en de Centio V17; geïmporteerde auto’s zoals Psyonix ze noemt. Dat houdt in dat ze niet los te koop zijn zoals voorgaande DLC-auto’s, maar dat de auto’s verkrijgbaar zijn door het openen van kratten. De kratten kunnen gevonden worden na een wedstrijd. Om deze te openen moet de speler sleutels kopen.

Ook nieuw bij de update is de mogelijkheid om het motorgeluid aan te passen. Daarnaast kunnen in de nieuwe update ook de kleur en de effecten van de ontploffing van de bal aangepast worden. Ook kunnen de spelers de kleur van de trail aanpassen. Dit is het spoor dat de auto achter zich laat, wanneer deze supersonisch aan het rijden is. Bij de update zal ook nieuwe muziek toegevoegd worden aan het menu. De muziek is gekozen in samenwerking met muziekplatform Monstercat.

Tot slot wordt bij deze update seizoen 4 afgesloten en wordt seizoen 5 gestart. Zoals gebruikelijk is er ook deze keer sprake van een beloning, afhankelijk van de positie in de ranking. Deze keer zal de beloning een unieke kleur trail zijn. Spelers die Grandmaster bereikt hebben, zullen ook een nieuwe titel krijgen.