Rocket League krijgt gratis nieuwe spelmodus: Dropshot

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rocket League krijgt gratis nieuwe spelmodus: Dropshot

Hoewel de game alweer ruim anderhalf jaar geleden verscheen, blijft Rocket League een mateloos populaire multiplayer-titel. Iets wat ontwikkelaar Psyonix graag zo wil houden. Vandaar dat men op 22 maart een gratis nieuwe spelmodus toevoegt, genaamd ‘Dropshot’. De nieuwe modus wordt in een trailer uit de doeken gedaan. 

Een potje Dropshot vindt plaats in een 6-hoekige arena die in 2 helften wordt verdeeld. De vloer bestaat uit kleine 6-hoeken en er zijn geen doelen of specifieke plaatsen waar gescoord moet worden. Ook zijn er in deze spelmodus geen boost pick-ups te vinden. In plaats daarvan moeten spelers de vloer op de helft van de tegenstander(s) doorbreken. Dat gebeurt door de bal op hun kant van het veld de grond te laten raken. Ondertussen wordt de bal zelf elke keer dat het in contact komt verder opgeladen. Hoe harder hij wordt geraakt, hoe sneller hij oplaadt. Dat is gunstig, mits je hem tijdig op de helft van de tegenpartij weet te krijgen. Wanneer er eenmaal genoeg contact is gemaakt, opent de vloer zich en is het zaak de bal er in te laten verdwijnen. Een meer opgeladen bal slaat een groter aantal 6-hoeken weg, maar doet dat alleen als de bal het laatst door iemand van je eigen team is geraakt.

Dropshot is de eerste Rocket League add-on die niet is gebaseerd op een bestaande sport, al is het wel ontstaan uit een ooit geplande volleybal-modus. Het brengt een 6-tal nieuwe Trophies en Achievements, een nieuwe wagen en aan Pasen verbonden items met zich mee. Ook brengt de gratis update een ‘Esports Live Now’-knop die bovenaan het Rocket League-hoofdmenu komt te staan die je in staat stelt om direct livestreams van grote Rocket League-wedstrijden te bekijken.