Rocket League komt naar Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rocket League komt naar Xbox One

Twee dagen geleden lekte het nieuws eigenlijk al uit, maar de geruchten werden vannacht bevestigd: Rocket League is ook onderweg naar de Xbox One. De mateloos populaire voetbalgame met auto’s was al beschikbaar op de PlayStation 4 en pc. 

De Taiwanese certificeringsinstantie was eergisteren de aanleiding voor speculatie omtrent de komst van de indie-game naar de Xbox One. Tijdens de uitreikingen van de Game Awards 2015 vannacht, werd het nieuws bevestigd: Psyonix’ game krijgt ook een release op de console van Microsoft. Naast deze bevestiging liet de ontwikkelaar ook een nieuwe trailer zien. In deze trailer worden twee nieuwe voertuigen onthuld: de Gears of War Armadillo en de Halo Hogsticker. Dat beide voertuigen gebaseerd zijn op titels die exclusief voor Xbox te spelen zijn, kan bijna geen toeval zijn.

Vanaf februari 2016 kunnen Xbox One-eigenaren met deze wagens aan de gang in Rocket League. Ontwikkelaar Psyonix verliet de uitreiking niet zonder prijs: de studio sleepte de award voor beste indie-game in de wacht dankzij Rocket League, dat nog steeds mateloos populair is op PSN en Steam.