Rocket League komt mogelijk naar de Switch

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Rocket League komt mogelijk naar de Switch

In de afgelopen paar jaar is de Rocket League-gemeenschap langzaam maar zeker steeds groter geworden. Hoewel origineel uitgebracht voor de PlayStation 4 en pc, heeft Psyonix de game uiteindelijk ook voor de Xbox One beschikbaar gemaakt. Momenteel werkt de ontwikkelaar aan OS X- en Linux-ports, maar mogelijk komt Rocket League straks ook naar de Nintendo Switch.

Dit zei vicepresident Jeremy Dunham in een interview met IGN. Volgens hem bekijkt de ontwikkelaar op het moment de mogelijkheid om een port voor de Switch te creëren. Er moet dan namelijk allereerst gekeken worden naar de technische voorwaarden hiervan. Hierbij hoort bijvoorbeeld ook wat de limieten van de platform zijn.

Daarnaast moet er nog bevestigd worden of er wel genoeg vraag naar is. Ook wordt onderzocht of de Rocket League-gemeenschap in z’n geheel hier baat bij heeft. Het mogelijke effect van de port op de ontwikkelaar zelf hoort hier ook bij. Om deze redenen is het volgens Dunham nog te vroeg om te zeggen of er een Switch-versie komt of niet, maar ze zijn er dus duidelijk wel mee bezig.