Rocket League goed voor $50 miljoen omzet

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Rocket League goed voor $50 miljoen omzet

Het team achter Rocket League, Psyonix, zal weinig te klagen hebben over het succes van de indie-game. Volgens een rapport van The Wall Street Journal heeft de game ondertussen al bijna 50 miljoen dollar opgehaald met de verkoop van de game en bijbehorende DLC.

Volgens het bericht heeft de game al bijna 50 miljoen dollar opgehaald sinds het in juli verscheen voor de PlayStation 4 en pc. Daarnaast heeft de game meer dan 8 miljoen geregistreerde spelers. Ondertussen heeft de game ook verschillende DLC-pakketten die allemaal bijdragen aan de oplopende teller.

Het bijzondere is echter dat het team van Psyonix slechts twee jaar aan Rocket League heeft gewerkt. Dit deden ze tussen andere projecten door, waaronder extra werk voor Gears of War en Mass Effect 3. De kosten voor de ontwikkeling en marketing voor de game? Zo’n 2 miljoen dollar, waardoor de game ondertussen 25 keer zijn ontwikkelkosten in het laatje heeft gebracht.

Rocket League is al een tijdje voor de PlayStation 4 en pc beschikbaar. De game zou ook naar OS X en Linux komen, al is daar nog geen releasedatum van bekend. Begin 2016 mogen we met de game aan de slag op de Xbox One.