Rocket League cross-play tussen Xbox One en pc mogelijk

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Rocket League cross-play tussen Xbox One en pc mogelijk

Ontwikkelaar Psyonix blijft nog steeds volop bezig met het verbeteren en updaten van Rocket League. Naast het uitbrengen van nieuwe content, zorgden zij ook voor de mogelijkheid om het als pc-gamer op te nemen tegen spelers op de PlayStation 4. Met de update die vandaag het levenslicht zag is er nu ook tussen de pc en de Xbox One cross-play mogelijk.

Rocket League verscheen afgelopen februari pas voor op de Xbox One, ruim een half jaar na de release voor de PlayStation 4 en pc. Toch betekent dit niet dat de Xbox One-versie vergeten wordt, want vanaf vandaag is het mogelijk om tegen je vrienden op de pc te spelen. Een debuut, want Rocket League is de eerste game die cross-play tussen de Xbox One en pc biedt.

In maart gaf Microsoft aan dat het cross-platform wil ondersteunen, inclusief “andere consoles”, waarmee ze zeer waarschijnlijk doelen op de PS4. Hoewel Sony destijds ontwijkend reageerde is dit idee nog steeds niet van de baan. Ook moeten uitgevers en ontwikkelaars goedkeuring geven voordat een game cross-play gemaakt kan worden. Psyonix is hiermee dus een van de eersten die dit initiatief ondersteund.