Rock Band 4-team schreef zelf positieve reviews

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rock Band 4-team schreef zelf positieve reviews

Een aantal werknemers van Harmonix zijn door de mand gevallen omdat ze op Amazon.com positieve recensies achterlieten over Rock Band 4. Harmonix zelf heeft verontschuldigingen aangeboden en gezegd dat dit natuurlijk niet de bedoeling is.

Het verhaal is eerder vandaag ontstaan, nadat een gebruiker op Reddit een aantal van de namen had nagetrokken die bij de recensies op Amazon.com vermeld staan. Bij de recensies van Rock Band 4 staat een aantal namen dat overeenkwam met mensen die aan de game gewerkt hebben. Het leek erop dat die mensen overdreven positieve recensies achterlieten om de gemiddelde gebruikersscore omhoog te krikken. Dat deze mensen partijdig zijn en dus ongeloofwaardige recensies schreven was de uitkomst en Harmonix werd hiermee geconfronteerd. Harmonix heeft bekend dat sommige van de recensies afkomstig zijn van haar werknemers, maar dat dit niet de bedoeling is.

“We hebben de mensen nagetrokken en ze op ons beleid van het schrijven van recensies gewezen. We hebben deze mensen nadrukkelijk gevraagd de recensies aan te passen en weer te geven dat de recensies afkomstig zijn van Harmonix-medewerkers, of de recensie compleet te verwijderen. Het is nooit onze bedoeling geweest om mensen voor het lapje te houden, zeker niet wanneer de game al prima recensies heeft gekregen. We geloven niet dat de mensen die verantwoordelijk zijn geweest kwade, of alternatieve bedoelingen hadden, maar dit zijn niet de juiste acties.”