Rock Band 4 mede uitgegeven door Mad Catz

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rock Band 4 mede uitgegeven door Mad Catz

Een deal is gesloten tussen Harmonix en Mad Catz. Uitgever en ontwikkelaar van allerlei gaming-accessoires Mad Catz zal niet alleen de plastic instrumenten voorzien voor Rock Band 4, maar ook meedingen met de productie van de game en een groot deel van de opbrengsten opeisen.

Niet alleen zal Mad Catz verantwoordelijk zijn voor de nieuwe plastic instrumenten voor Rock Band 4, het bedrijf heeft ook een deal gesloten waardoor zij Rock Band 4 grotendeels financieren. Mad Catz vormt hierdoor de grootste geldschieter voor het project en zal daarom zorgen voor de promotie en distributie van de game en de controllers. Daar staat tegenover dat zij 100% van de opbrengsten zullen krijgen van alle verkochte games en instrumenten. Harmonix zal op zijn beurt alle opbrengsten krijgen van het digitale front zoals DLC en meer.

Mad Catz was al bezig met het maken van een nieuwe draadloze gitaar, draadloze basgitaar en drum controllers voor Rock Band 4. Gezien de geschiedenis van beide bedrijven (Mad Catz maakte een boel gitaren voor Rock Band 3) is het niet gek dat ze een deal als deze aandurfden. Darren Richardson is de president van Mad Catz en had het volgende te zeggen over de aangekondigde deal:

“We zijn blij om onze overeenkomst met Harmonix uit te breiden en weten zeker dat Mad Catz’ expertise in marketing en distributie zal bijdragen aan het succes van Rock Band 4 in 2015 en verder.”

Rock Band 4 staat nog steeds gepland voor een release in 2015, met meer informatie beloofd op de E3 in juni.