Robert Bowling nieuwe mede-eigenaar Denial Esports

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Robert Bowling nieuwe mede-eigenaar Denial Esports

Robert Bowling, voormalig Infinity Ward-medewerker en medeverantwoordelijk voor Call of Duty 4: Modern Warfare, heeft zijn hard verdiende centen goed besteed. Via Twitter liet hij weten in Denial Esports te hebben geïnvesteerd, waardoor het onder zijn management komt te staan. Als klap op de vuurpijl mag hij zich ook nog eens mede-eigenaar noemen.

Denial Esports is geen kleine jongen in het immer groeiende esports wereldje. In 2015 wist het team nog de Call of Duty Championships te winnen, waarmee ze een slordige $400.000 wisten te vergaren. Nu, met de financiële injectie van Bowling, mikken ze op dominantie en de titel “snelst groeiende organisatie in de sport”.

Bowling zelf is er ook behoorlijk mee in zijn nopjes, zoals blijkt uit de berichten op Twitter en LinkedIn

Op LinkedIn laat Bowling weten ernaar te streven om van Denial een merknaam te maken in de industrie waar inmiddels miljarden in omgaan. Hij zal dan ook verantwoordelijk zijn voor het vergroten van de capaciteit van de teams, het aantrekken van topspelers en het vinden van sponsoren die op dezelfde pagina zitten als Denial. Wanneer dit allemaal lukt ziet de toekomst van Denial er behoorlijk rooskleurig uit, gezien ze dan aan nog meer toernooien kunnen deelnemen.

Buiten Call of Duty neemt Denial, wat zich ook vaak presenteert als The Wolf Pack, ook regelmatig deel aan toernooien waar Halo, League of Legends en Smite worden gespeeld.