Rise of the Tomb Raider in 2015 exclusief naar Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rise of the Tomb Raider in 2015 exclusief naar Xbox One

Rise of the Tomb Raider verschijnt in het najaar van 2015 exclusief op de Xbox One. Op moment van schrijven is nog onduidelijk of de game ook naar andere platformen zal komen, maar vooralsnog is wel bekend dat als de game uitkomt in 2015, enkel Xbox One-bezitters met de game aan de slag kunnen.

Rise of the Tomb Raider werd aangekondigd op de E3 zonder gespecificeerde platformen, maar Crystal Dynamics heeft op Microsoft’s Gamescom persconferentie bekend gemaakt dat hij in eerste instantie exclusief zal zijn voor de Xbox One. Er heerst momenteel onduidelijkheid over het feit of de game in een later stadium nog naar de PC en PS4 zal komen. Elke keer als de het woord “exclusive” valt gaat dat in combinatie met “holiday 2015”, wat er mogelijk op duid de game in 2016 nog op anderee platformen kan verschijnen.

Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft op haar eigen website een statement afgegeven omtrent de exclusiviteit van de nieuwe game: “Zoals jullie hebben kunnen zien hebben we zojuist op de Microsoft persconferentie bekend gemaakt dat Rise of the Tomb Raider in het najaar van 2015 exclusief op de Xbox One zal verschijnen. We hebben een goede band met Microsoft en dit is de volgende stap in die samenwerking. We lopen niet weg voor mensen met een PS4 of PC, die kunnen nog altijd aan de slag met Tomb Raider: Definitive Edition en Lara Croft and the Temple of Osiris.”