Rise of Nations krijgt Extended Edition 10 jaar na release

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Rise of Nations krijgt Extended Edition 10 jaar na release

De real-time strategy game Rise of Nations krijgt volgende maand een Extended Edition. De originele editie verscheen alweer elf jaar geleden en dus zal de game onder andere HD-graphics krijgen en alle uitbreidingspakketten bevatten. De game is nu via Steam te pre-orderen.

Microsoft zal de nieuwe editie uitbrengen nadat het de rechten van de game kocht van de failliete studio 38 Studios, zo meldt Polygon. Volgens Microsoft blijft de game, ondanks dat het grafisch flink op de schop is gegaan, min of meer gelijk aan het origineel. Naast de uitbreidingen heeft SkyBox Labs, ontwikkelaar van de Extended Version, ook nog een aantal dingen toegevoegd aan deze editie. Zo zal er ondersteuning zijn voor Achievements op Steam en kunnen spelers online tegen elkaar spelen. Ook is er integratie voor Twitch.TV en kunnen spelers Steam Trading Cards verdienen.

Het is zeker niet de eerste RTS die opnieuw wordt uitgebracht door Microsoft vele jaren na de originele release. Zo verscheen er eerder al een HD-versie van Age of Empires II en kreeg ook Age of Mythology een nieuwe lik verf. Eerder liet Microsoft al weten dat het weer met een remake zou komen van een klassieke strategie-game, maar liet toen nog niet weten dat het zou gaan om Rise of Nations.