Riot Games tilt updates over feestdagen heen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Riot Games tilt updates over feestdagen heen

Om te zorgen dat alle servers van League of Legends de feestdagen zullen doorstaan, heeft ontwikkelaar Riot Games besloten om alle ‘non-essential’ updates over de feestdagen heen te tillen. Alleen updates met hoge nood en stabiliteit verbeteringen zullen de komende dagen worden uitgerold.

Dit meldt de Europese managing director van de game, Paul Breslin, vandaag in een bericht op het officiële forum van de game. Volgens Breslin is Riot ook van plan om RiotDirect uit te rollen naar het datacenter in Frankfurt. Door middel van RiotDirect kan de ontwikkelaar wisselen tussen vier verschillende internetproviders, mocht er bij één van de providers problemen ontstaan.

Daarnaast komt er ook een datacentrum naar Nederland, aldus Breslin. “Op de langere termijn staat het datacentrum in Amsterdam nog steeds op de planning. Servers en andere hardware komt daar dagelijks aan en we zullen dat tijdens de feestdagen ook blijven doen,” zo schrijft hij. “Zodra al het materiaal op locatie is, zal een groot team van medewerkers starten aan de installatie. Dit zal een groots en gecompliceerd traject zijn en het team zal dan ook tijdens de feestweken doorwerken om te zorgen dat het datacenter zo snel mogelijk live kan.”