Rick and Morty krijgen een eigen comic over D&D

archief
Martin op 20 januari 2020
Rick and Morty krijgen een eigen comic over D&D

Vooralsnog zitten wij vooral te wachten op het vierde seizoen van Rick and Morty, maar zijn de makers ondertussen stripboeken aan het tekenen. Gisteren werd er een comic-serie aangekondigd met Morty en zijn grootvader in de hoofdrol. De heren beginnen in de comic meteen met een plottwist: ze gaan zich volledig begeven in de wereld van Dungeons & Dragons.

In samenwerking met IDW en Oni Press wordt er gewerkt aan een comic-serie van de bekende serie Rick and Morty. Aan de strip werken Jim Zub en Patrick Rothfuss. Zij gaan Rick and Morty in vier delen door een complete Dungeons & Dragons-campagne loodsen, waarna de mini-serie eindigt. Het eerste deel van de comic-serie komt uit in augustus.

In het verhaal is Dungeons & Dragons plots zeer populair op de school van Morty en in een poging om zijn grootvader Rick iets meer over het spel te leren, worden ze geteleporteerd naar een heus Dungeons & Dragons-avontuur. Vanzelfsprekend ontstaat er dan al snel de gebruikelijke chaos, waar Rick, Morty of iemand anders van de familie Smith meestal voor zorgt.

Het is nog niet bekend of de comic ook in Nederland wordt uitgegeven.