Rich Hilleman verlaat EA na 30 jaar dienstverband

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rich Hilleman verlaat EA na 30 jaar dienstverband

Nadat eerder de geruchten al op het internet circuleerden heeft EA vandaag bevestigd dat Rich Hilleman, die ruim 30 jaar in dienst is geweest bij het bedrijf, zijn loopbaan heeft beëindigd. Hilleman heeft in die 30 jaar een behoorlijke staat van dienst opgebouwd en was een van de sleutelfiguren voor de originele Madden-games. 

Richard Hilleman wist zich in zijn loopbaan bij EA dan ook op te werken tot chief creative director. Hilleman begon in 1983 bij Electronic Arts en vertrok in 2002 voor korte tijd. Na twee jaar keerde hij namelijk weer terug bij het concern. In 2008 verdiende hij de positie van chief creative director, een functie die hij tot eerder deze maand vervulde.

Waarom Hilleman vertrekt bij EA is niet geheel duidelijk, maar zijn werkgever vindt het jammer om te zien dat hij gaat. Hilleman wordt gezien als een “pionier” en “een creatieve geest die invloed heeft gehad op veel games van EA”. In een boodschap aan Hilleman laat EA dan ook weten hem heel veel succes te wensen in zijn verdere loopbaan. Waar deze loopbaan zich zal gaan voortzetten, is tot op heden nog niet bekend.