Rez-bedenker wil nieuwe game maken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rez-bedenker wil nieuwe game maken

Tetsuya Mizuguchi, de geestelijk vader van onder andere Rez, Lumines en Space Channel 5, wil weer een gooi doen in de game-wereld. Hij is nog steeds actief in de industrie, maar focust zich momenteel op meerdere projecten ondanks dat hij weer zijn eigen games wil gaan maken.

In een interview met het Amerikaanse blad Edge deed Mizuguchi een boekje open over zijn ambities als gamemaker en wat zijn plannen voor de komende jaren zijn.

“Ik ben momenteel bezig met het helpen bij een aantal games, maar die zijn niet te vergelijken met mijn oudere werk. Ze zijn niet als de games die ik maak, ik help gewoon waar nodig is bij wat social games in Japan. Ik kan nog niks zeggen over mijn aankomende project, maar ik zit eraan te denken om er dit jaar aan te beginnen.”

Het lijkt alsof Mizuguchi niet echt blij is met de positie waarin hij zich bevindt. Hij zou het liefst zijn eigen type games maken zoals hij dat in het verleden deed in de tijd van de Dreamcast en PlayStation 2.

“Ik kan nog geen details geven. Ik heb mijn mening over synesthesie gegeven en dit is iets groots voor mij. Ik ben begonnen met het concept voor dit soort games ergens tussen de ontwikkeling van Rez, Lumines en Child of Light. Misschien Space Channel 5 ook. Dat deel van mijn DNA zal nooit afsterven, dus ik beschouw dit als mijn levenswerk. Ik denk momenteel aan wat ik ga doen en wat voor ervaringen ik in de toekomst kan verwachten.”