Respawn haalt woede Xboxers op de hals met Titanfall 2-tweets

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Respawn haalt woede Xboxers op de hals met Titanfall 2-tweets

Wanneer je als studio klaar bent met de productie van je game, heb je reden om dat met je achterban te delen. Een mooie manier om dit de delen lijkt dan ook het sturen van bewijsmateriaal, wat via social media normaal als een lopend vuurtje rondgaat. Respawn leek met Titanfall 2 ook op dat idee te zijn gekomen, al kunnen zij vergeten dat kamp Xbox hun tweets zal delen. Deze wekten namelijk onbedoeld nogal wat woede op. Vooral de goedbedoelde uitleg liet de haat-emmer overlopen.

We zien het wel vaker, studio’s die een foto posten van de disc waarop de afgeronde game staat. Ook Respawn leek mee te willen doen aan deze trend door een foto van een Titanfall 2-disc op Twitter te zetten. Wat ze alleen even niet door leken te hebben, was dat hun trouwe garde voornamelijk bestaat uit Microsoft-sympathisanten. Een foto van een PlayStation 4-disc posten, leidde dus tot de nodige kritiek.

https://twitter.com/zaire2005/status/782734544088756224?ref_src=twsrc%5Etfw

De reactie onder de tweet zegt eigenlijk al voldoende. Dat Xbox-fans niet bepaald blij zijn met deze post, vindt Respawn dan ook niet echt leuk. Om hun keuze te verklaren antwoordde de studio met de volgende tweet, die onbedoeld de woede alleen maar groter maakte.

Na deze post leek het hek helemaal van de dam. Respawn weet namelijk wat een green disc is, maar veel Xbox-mensen duidelijk niet. Een green disc is namelijk een term die door ontwikkelaars wordt gebruikt. Wanneer een studio zich gaat opmaken voor grootschalige productie willen ze graag een proefdisc, die men een green disc noemt. Bij de PlayStation 4-versie is deze geheel bedrukt, bij de Xbox One-versie niet. De verwarring ontstond dan ook door het feit dat groen de kleur is waar Xbox mee wordt geassocieerd. Wanneer een ontwikkelaar dan zegt dat de green disc van Xbox verre van sexy is en er dan een foto van een thuiskopie-achtige schijf bij plaatst, kun je je voorstellen dat dat niet helemaal accordeert bij kamp Xbox One.

29 oktober zal de game verschijnen voor zowel pc, PlayStation 4 als Xbox One, allen op mooie schijfjes.