Respawn doet Apex Legends uit de doeken

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Respawn doet Apex Legends uit de doeken

Eerder deze week werd Apex Legends bekendgemaakt als de battle royale van Respawn Entertainment. Via een livestream heeft de ontwikkelaar details gedeeld over de game, waardoor we weten wat we kunnen verwachten en wanneer we de game kunnen spelen.

Apex Legends is vanaf dit moment te spelen en is gratis. De game is beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. In de Apex Legends speel je het standaard battle royale-format waar Respawn Entertainment zijn eigen unieke draai aan heeft gegeven. De game maakt gebruik van een aantal vaste personages. Deze personages hebben hun eigen vaardigheden waardoor ze een specifieke rol vervullen op het slagveld. In tegenstelling tot de meeste battle royale-games, kun je in Apex Legends maximaal met drie spelers tegelijk spelen. In dat trio is er een leider die onder andere bepaalt wanneer het team uit het dropship springt.

Verder heeft Apex Legends een uniek respawn-systeem. Wanneer een teamgenoot vroegtijdig het loodje legt, kun je binnen een bepaalde tijd een respawn token oppakken. Vervolgens kun je bij een speciaal respawn-punt je teamgenoot terug tot leven wekken. Verder heeft de game ook meer quality of life-aspecten die andere games nog missen. Een voorbeeld hiervan is een functionaliteit om items te pingen. Dit is handig om bijvoorbeeld elkaar te laten weten waar een specifiek wapen ligt.

Tot slot wilde de ontwikkelaar nog even benadrukken dat er op korte termijn meer content bijkomt. Het is de bedoeling dat de game regelmatig updates krijgt en dat er ook nieuwe content ontwikkeld wordt, zoals nieuwe personages om mee te spelen.