Resident Evil spin-off Umbrella Corps verschijnt in mei

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Resident Evil spin-off Umbrella Corps verschijnt in mei

Umbrella Corps, de team-based shooter die zich afspeelt in het universum van Resident Evil, zal in mei van dit jaar veschijnen. Dit heeft Capcom middels een persbericht bekendgemaakt. Een exacte releasedatum werd nog niet gegeven, maar volgens de uitgever is de maand mei een zekere zaak.

Helemaal Resident Evil lijkt Umbrella Corps niet te worden, maar volgens het ontwikkelteam zullen vooral de mensen die bekend zijn met Resident Evil 4 en 5 wel wat herkenbare levels gaan zien. Uiteraard zal deze game de nodige hordes zombies en geïnfecteerden bevatten, maar in plaats van de vijand te vormen dienen ze meer als figuranten.

In Umbrella Corps neem je het namelijk op tegen een ander team menselijke spelers, waardoor het de focus verlegt van survival-horror naar tactische team-based shooter. De zombies die door het veld slenteren kunnen gedurende de vuurgevechten wel handig worden ingezet als ‘menselijk’ schild.

Buiten de multiplayer-modi om zal Umbrella Corps ook een mission-based singleplayer campaign bevatten, voor de mensen die eventjes geen zin hebben in online wapengekletter. Hoe dit alles allemaal uitpakt zullen we dus in mei van dit jaar kunnen ontdekken.