Resident Evil krijgt waarschijnlijk een serie op Netflix

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Resident Evil krijgt waarschijnlijk een serie op Netflix

Het Resident Evil-universum breidt alsmaar uit. Momenteel telt deze franchise zes gewone films, vijf animatiefilms en 27 games, waaronder ook de recente remake van Resident Evil 2. Binnenkort breidt deze franchise waarschijnlijk uit met een serie op Netflix. Dit gerucht kwamen we te weten via de Deadline-redactie.

Volgens Deadline zou het Duitse Constantin Film, dat ook verantwoordelijk is voor de films, momenteel bezig zijn met het maken van deze serie. Wie het geheel leidt is nog niet bekend. Daarom wordt er momenteel gezocht naar een showrunner. Deze krijgt de volledige leiding over de reeks. Dat er daadwerkelijk een reeks komt, werd nog niet officieel bevestigd.

Als er een reeks komt, dan bouwt deze verder op het huidige concept. Zo draait het verhaal om de duistere Umbrella Corporation en de nieuwe wereldorde. Deze ontstond nadat de mensheid besmet raakte met het T-virus. Net zoals de films bevat de Netflix-reeks veel actie en enkele easter eggs. Meer details rond de reeks zijn er momenteel nog niet, maar deze volgen ongetwijfeld later.

De Resident Evil-gamereeks zag voor het eerst het levenslicht op 22 maart 1996 voor pc en PlayStation. Later in 1998 volgde Resident Evil 2, die gisteren verscheen als remake voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Hierdoor telt de reeks 27 games. Van 2002 tot 2016 breidde de reeks uit naar het witte doek met zes films in totaal. In deze films kruipt Milla Jovovich in de huid van hoofdpersonage Alice. Zij overleefde de besmetting met het T-virus en probeert de wereld te redden van de zombie-apocalyps.

Alle films zijn van scenarist en regisseur Paul W. S. Anderson. De verdere productie en distributie zijn handen van Constantin Film. Alles te samen bracht de filmreeks iets meer dan 1,2 miljard dollar of 1,06 miljard euro. Hierdoor is dit de meest-winstgevende verfilming van een gamereeks ooit. Deze is in handen van ontwikkelaar en uitgever Capcom.