Resident Evil 5 en Dead Rising 2 weer naar de PC

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Resident Evil 5 en Dead Rising 2 weer naar de PC

Zowel Resident Evil 5 als Dead Rising 2 zullen binnenkort weer beschikbaar zijn op de PC. De games waren allebei het slachtoffer van de sluiting van Games for Windows Live, maar zullen net als Street Fighter 4 dankzij Steamworks nieuw leven ingeblazen worden.

Het is een onbaatzuchtige en stoutmoedige keuze van Capcom, een bedrijf dat veelal bekend staat als een van de meest gierige bedrijven in de industrie. Zowel Resident Evil 5 en Dead Rising 2: Off the Record zullen net als Street Fighter 4: Arcade Edition weer (online) speelbaar worden. Na de sluiting van Games for Windows Live was het onmogelijk om sommige games online te spelen en in de meeste gevallen werden de games zelfs volledig onspeelbaar. Steamworks geeft beide games een kans op nieuw leven, ditmaal via een service die niet continue de gebruiker in de weg staat. Dit zal gedaan worden door middel van een (gratis) patch die in het begin van volgend jaar beschikbaar zal zijn.

Het was een voorproefje op wat wel meer games in de toekomst tegemoet zullen komen te zien: wanneer de service wordt gesloten, zullen de games onbereikbaar worden. In het geval van Games for Windows Live was dit met een dubbel gevoel: de service was in leven geroepen om een dergelijke ervaring zoals die van Xbox Live te geven, tot het punt waarop beide accounts samengevoegd konden worden. De service was helaas bar slecht en de stekker werd er na een paar jaar al uitgetrokken, wat resulteerde dat veel topgames niet meer gespeeld konden worden. Dit omdat de speler zichzelf eerst moest inloggen voordat de game gespeeld kan worden, of de speler de savefiles niet meer kon bereiken.