Remedy geeft details over Alan Wake 2

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Remedy geeft details over Alan Wake 2

Remedy heeft in het verleden al vaker aangegeven terug te willen keren naar de wereld van Alan Wake. Een gebrek aan financiën is de reden waarom Remedy geen vooruitgang kan boeken. Een nieuwe video moet mogelijke partners overhalen om te investeren.

Remedy zoekt partners of misschien zelfs een uitgever om Alan Wake 2 te maken. Volgens creative director Sam Lake is Remedy in feite wel in staat om een Alan Wake 2 te maken zonder externe hulp, maar dan zou de game niet kunnen worden wat men voor ogen heeft. Wat Remedy voor ogen heeft is te zien in een video die Remedy heeft gemaakt om de game te pitchen. Polygon heeft deze video in handen gekregen en de video laat zien hoe ambitieus de plannen zijn voor de mogelijke sequel. Let wel: de video is uit 2010 en is gebaseerd op Xbox 360 hardware. Met de komst van de Xbox One kunnen de plannen volledig anders zijn.

Phil Spencer heeft toegegeven dat Alan Wake “één van de meest filmische games was in de Xbox 360 generatie” en dat hij het interessant zou vinden om te zien wat Remedy zou kunnen doen met een vervolg. Spencer zei niet of Microsoft één van de partners was waar Remedy in gesprek was.

Met tot nu toe maar twee games in de serie en toch al 4,5 miljoen verkochte exemplaren doet de Alan Wake-franchise het helemaal niet verkeerd. Maar wat is de reden waarom Remedy Alan Wake  2 niet van de grond kan krijgen? Dat men voornamelijk bezig is met Quantum Break lijkt de meest logische verklaring, behalve dat men eerder heeft aangegeven dat geld het probleem is. Daarom zoekt men partners om geld bij elkaar te krijgen. Wat dit misschien betekent is dat Remedy wil zorgen dat Alan Wake 2 multiplatform gaat. Anders zou men (net als bij de eerste twee delen en Quantum Break) gewoon aan kunnen kloppen bij Microsoft.