Remedy Entertainment heeft twee grote titels in ontwikkeling

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Remedy Entertainment heeft twee grote titels in ontwikkeling

Ontwikkelaar Remedy Entertainment, bekend van Max Payne, Alan Wake en Quantum Break, werkt aan twee grote titels. In ieder geval één daarvan is een originele game die niet voortborduurt op bestaande series. Dat zei zakelijk directeur Johannes Paloheimo van Remedy in een interview met Polygon.

Voor de originele titel werkt Remedy samen met een nieuwe partner. Meer wilde Paloheimo niet kwijt over de game. “We moeten onze partner respecteren en zij beslissen wanneer ze over de game willen praten.” Over de andere titel wilde Paloheimo ook weinig kwijt. Het betreft een AAA-titel die in de conceptfase zit. Er zijn nog geen uitgewerkte plannen voor het uitgeven van de game en er wordt nog gezocht naar een partner. Het gaat in ieder geval niet om Alan Wake 2, want die is op dit moment niet in ontwikkeling.

Geen van de games zal te zien zijn op de E3 of gamescom dit jaar. Remedy wil niet veel kwijt over de games, omdat de studio naar eigen zeggen het grote gat wil dichten dat ontstaat tussen een vroege aankondiging en de release van een game.

“Hoewel de twee nieuwe games duidelijk Remedy-games zijn, met Remedy-DNA, zullen ze voor sommigen een positieve verrassing zijn. We proberen ook uit de genres te breken en een nieuw publiek bereiken”, zei Paloheimo.

Het is voor het eerst dat Remedy werkt aan twee titels tegelijk. “We hebben eindelijk twee teams. Dat is voor Remedy een lange tijd een doel geweest”, zei Paloheimo. “We willen meer games maken. We willen niet dat het vijf jaar duurt voordat een game in de schappen ligt.” Het omvormen van Remedy tot een studio met twee teams, was volgens de directeur een lang proces. “Maar nu kunnen we sneller meer games maken.”