Remedy Entertainment bemachtigt Alan Wake-rechten

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Remedy Entertainment bemachtigt Alan Wake-rechten

De Finse ontwikkelaar Remedy Entertainment heeft aangekondigd dat het nu officieel de uitgaverechten voor Alan Wake in handen heeft. De studio ontwikkelde zowel Alan Wake als Alan Wake’s American Nightmare exclusief voor Xbox 360 en pc, maar de rechten lagen voorheen deels in handen van Microsoft.

In een persbericht op Global Newswire laat Remedy Entertainment weten dat het een eenmalige uitbetaling van royalties heeft gekregen voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. Daarbij wordt vermeld dat alle uitgave rechten voor de Alan Wake-serie nu weer bij de ontwikkelaar liggen:

For its first half-year period of 2019, Remedy Entertainment Plc records approximately 2.5 million euros of royalties from previously released games as one-time income. The royalties are paid to Remedy during the second half-year period of 2019. In relation to this, the publishing rights of Alan Wake games are reverted to Remedy.

Eerder gaf de ontwikkelaar al aan dat de rechten rondom de IP Alan Wake in handen lag van de studio, maar “dat het nooit zo simpel is als dat”. Want hoewel de IP-rechten bij Remedy lagen, was Microsoft nog altijd in bezit van de uitgaverechten.

Ondanks dat alle rechten voor Alan Wake nu weer bij Remedy Entertainment liggen, hoeven spelers voorlopig geen sequel te verwachten. Eerder heeft de studio al aangegeven dat er plannen waren voor een sequel, maar dat deze niet goed uitpakte. De studio werkt nu aan de action-adventure game Control, welke later dit jaar uit moet komen.