Remasters Resident Evil al anderhalf miljoen keer verscheept

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Remasters Resident Evil al anderhalf miljoen keer verscheept

De Resident Evil-franchise bestaat 20 jaar en dat heeft Capcom gevierd door een aantal remasters uit te brengen. Deel vier tot en met zes zijn de afgelopen maanden in een mooier jasje uitgebracht en het blijkt dat veel gamers interesse hadden in de games. 

De HD remasters voor de PlayStation 4 en Xbox One zijn over de afgelopen tijd anderhalf miljoen keer verscheept. Dit houdt dus in dat er anderhalf miljoen kopieën richting retailers zijn gegaan, waardoor de hoeveelheid daadwerkelijk verkochte exemplaren hoogstwaarschijnlijk iets lager ligt. Desondanks leggen de remasters Capcom geen windeieren, want in Amerika zijn één miljoen exemplaren verkocht, zowel fysiek als digitaal. Overigens zijn de fysieke exemplaren van de remasters pas in december verkrijgbaar bij ons in Nederland.

In de twintig jaar dat Resident Evil bestaat, zijn er in totaal 69 miljoen exemplaren verkocht van alle delen bij elkaar opgeteld. Op 24 januari kan dit getal weer verder oplopen met de release van Resident Evil 7: Biohazard, de eerste Resident Evil die volledig in VR gespeeld kan worden.