Remake van Flash Gordon in de maak

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Remake van Flash Gordon in de maak

Fox heeft bekendgemaakt dat er toch nog een nieuwe Flash Gordon-film komt. De laatste jaren was het project in de ijskast gezet. Nu gaat de Australische regisseur Julius Avery aan de slag met het project. Avery gaat daarbij ook het script verzorgen. 

Drie jaar geleden werd Matthew Vaughn, die onder andere Kingsman maakte, aangetrokken als regisseur voor een nieuwe Flash Gordon-film. Het project werd destijds echter op stand-by gezet omdat rond diezelfde periode Guardians of the Galaxy uitkwam. In een interview maakte Vaughn later bekend dat Marvel eigenlijk al heeft gedaan wat hij in eerste instantie wilde doen. “We moeten dus met iets totaal nieuws komen” voegde hij daaraan toe. Helemaal uit beeld is Vaughn niet. Hij gaat het project namelijk produceren.

Flash Gordon verscheen voor het eerst als stripboekenreeks in 1934. Later werd er ook een film gemaakt. Flash Gordon gaat over American Football-speler Flash Gordon. Als Gordon samen met journaliste Dale Arden tijdens een vliegtuigvlucht geraakt wordt door een meteoriet, dan gaat het goed mis. Samen met dokter Hans Zarkov gaan ze op onderzoek uit en belanden ze uit eindelijk op de planeet Mongo. Op Mongo komen ze al gauw in de problemen met de kwaadaardige keizer en dictator Ming.

Flash Gordon wordt geregisseerd door Julius Avery, die onder andere de film Overlord heeft gemaakt. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt voor zijn nieuwste film.