Remake van Command & Conquer-games in de maak

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Remake van Command & Conquer-games in de maak

Ruim een maand geleden gaf EA al aan dat ze met het idee speelden om enkele delen van de Command & Conquer-franchise te remasteren voor de pc. De eerste reacties van de fans waren natuurlijk erg positief, maar vervolgens bleef verdere informatie uit. EA heeft nu meer details bekend gemaakt over het remaster-programma dat ze in werking gaan stellen.

EA is begonnen met het remaken van twee delen uit de Command & Conquer-franchise. Hoewel er veel games in de franchise zitten, hebben ze in een blogpost aangegeven dat ze beginnen met Tiberian Dawn en Red Alert. Om de authenticiteit van de games te waarborgen, wordt Petroglyph Games opnieuw aan het werk gezet. Zij waren het team dat de originele games heeft ontwikkeld, al werkten zij toen nog bij Westwood. Verder maakte EA bekend dat alle uitbreidingspakketten die toentertijd voor de games zijn ontwikkeld, nu ook bij het basispakket zitten. Je moet dus de complete ervaring krijgen.

Tot slot wil EA even uitweiden over het verdienmodel dat zij gaan hanteren bij de games, als reactie op de nodige scepsis vanuit de achterban. De uitgever geeft aan dat de games uitgebracht zullen worden zonder geplande DLC of microtransacties. Wanneer we de games mogen verwachten is nog niet bekend.