Remake Legend of Zelda: Twilight Princess ondersteunt diverse amiibo

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Remake Legend of Zelda: Twilight Princess ondersteunt diverse amiibo

De remake van The Legend of Zelda: Twilight Princess voor de Wii U zal het gebruik van diverse amiibo ondersteunen. Behalve met een nieuwe Wolf Link-figurine, zal het ook mogelijk zijn om ingame content te bemachtigen door bestaande Zelda-figuren te gebruiken. Dat maakt de site Nintendo Everything op uit berichten van het Japanse tijdschrift Famitsu.

Met de amiibo Wolf Link krijgen gamers toegang tot een exclusieve challenge-dungeon, waar het verslaan van de baas de speler een extra grote portemonnee kan opleveren. De bodemloze portemonnee wordt verdiend als de speler al in het bezit was van de ‘gigantische portemonnee’. Ook zou de amiibo het aantal hartjes dat de gamer overhoudt na het gevecht in andere dungeons kunnen ‘oproepen’.

Met de andere Zelda-amiibo kunnen vooral kleine upgrades worden gedaan, zoals het aanvullen van munitie (pijlen) en leven (hartjes). Het scannen van de Ganondorf-amiibo zorgt ervoor dat vijanden twee keer zoveel schade kunnen aanrichten. De diverse amiibo kunnen maar een keer per dag worden gebruikt. Volgens Famitsu is het ook mogelijk data uit Twilight Princess over te zetten naar de nieuwe Zelda-game die later dit jaar moet uitkomen. Hoe dat precies in zijn werk gaat is niet duidelijk.