Remake bouwsimulator Constructor verschijnt op 26 mei

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Remake bouwsimulator Constructor verschijnt op 26 mei

De remake van de komische bouwsimulator Constructor verschijnt op 26 mei. De nieuwe HD-versie wordt net als het uit 1997 stammende origineel ontwikkeld door de Britse uitgever System 3 en bevat onder meer verbeterde graphics en audio. De remake werd in 2015 aangekondigd en zou eigenlijk al in 2016 verschijnen, maar werd maar liefst zes keer uitgesteld.

Constructor verscheen oorspronkelijk in 1997 voor MS-DOS en kwam later ook uit voor de PlayStation, macOS en Windows. In Constructor krijgt de speler de leiding over een bouwbedrijf. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk huizen te bouwen om huurders in te huisvesten. Spelers kunnen ook ongewenste personen inhuren om concurrerende bouwbedrijven lastig te vallen. Zo kun je hippies inhuren om huizen van de tegenstander te kraken, of gangsters om bepaalde wijken te terroriseren.

Voor de remake krijgen de graphics en audio van Constructor een flinke upgrade. Bovendien bevat de remake nieuwe features als een uitgebreide tutorial, level design modus en een in-game handleiding. De remake verschijnt op 26 mei voor pc, PlayStation 4 en Xbox One en later dit jaar voor de Nintendo Switch. Een demoversie van de Constructor remake is vanaf 12 mei te downloaden via Steam en zal kort daarna ook beschikbaar zijn voor de PlayStation 4.