Relic Entertainment gaat Dawn of War 3 niet verder ontwikkelen

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Relic Entertainment gaat Dawn of War 3 niet verder ontwikkelen

In het voorjaar van 2017 bracht Relic Entertainment de game Warhammer 40.000: Dawn of War 3 uit. De game beloofde een strategische multiplayer-ervaring te zijn met MOBA-elementen. Hoewel Relic Entertainment aan zijn beloftes voldeed, blijkt dit format niet bij genoeg mensen aan te slaan.

Relic Entertainment gaat zich in de toekomst niet meer focussen op de ontwikkeling van Dawn of War 3. Dit hebben zij laten weten in een verklaring tegenover Eurogamer. De ontwikkelaar had een plan om de komende jaren regelmatig nieuwe content te ontwikkelen, maar omdat de playerbase niet groot genoeg blijkt te zijn, is dit plan nu van tafel. Het lijkt er nu op dat de servers van de game online blijven, maar dat er geen nieuwe content meer wordt gecreëerd. Relic Entertainment geeft aan dat ze er nog niet helemaal uit zijn met Games Workshop en uitgever SEGA hoe het nu verder moet met de game.

“While Dawn of War 3 has a dedicated player base, it didn’t hit the targets we were expecting at launch, and it hasn’t performed the way we had hoped since. It’s been tough for us as professionals who want to make great games for our players, and for us as people who care a lot about what we do.When a game underperforms, plans need to change.

De studio heeft niet aangegeven hoe lang Dawn of War 3 nog speelbaar blijft. Diegenen die het nog spelen, hoeven in ieder geval geen nieuwe content meer te verwachten.