Releaselijst oktober

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Releaselijst oktober

We hebben net de eerste herfststorm achter de rug en waarschijnlijk kunnen we er dankzij de klimaatveranderingen nog een paar verwachten. Gelukkig komen er deze maand volgens onze releaselijst meer dan genoeg games uit om ons bezig te houden op de regenachtige avonden.

Elk jaar weer blijkt oktober een supermaand voor games te zijn en ook dit jaar is dat niet anders. Met Forza Horizon 4 zijn in ieder geval de racefans even zoet en ook Assassin’s Creed Odyssey poogt een meesterwerk als zijn voorganger te worden. Super Mario Party is perfect om samen met je familie de koude dagen binnen door te brengen en voor gamers die iets meer ontspannends willen spelen is er Call of Duty: Black Ops 4. Uiteindelijk wordt de maand afgesloten met het langverwachte Red Dead Redemption 2.

Forza Horizon 4

Vanaf 2 oktober kunnen fans op pc en Xbox One racen in de wereld van Forza Horizon 4. Dit maakt het de vierde game uit de reeks van Playground Games en Microsoft Studios, al bestaat de Forza-reeks zelf ondertussen uit meer dan tien games.

In Forza Horizon 4 kunnen spelers een gedetailleerde alternatieve versie van het Verenigd Koninkrijk onveilig maken met meer dan 450 verschillende auto’s. Hierbij krijgen ze te maken met  nieuwe uitdagingen en elementen, waaronder veranderende seizoenen. Doordat Forza Horizon gebruikmaakt van gedeelde werelden met maximaal 72 spelers per server, ervaren zij deze seizoenen tegelijkertijd met andere spelers.

Een verrassend element in deze racegame is de mogelijkheid om huizen te kopen, waaronder Edinburgh Castle. Door dit te doen krijgen spelers toegang tot allerlei upgrades en bonussen voor het aanpassen van hun personages. Dat personage heeft ook al een heel arsenaal aan kleding. Spelers hebben namelijk meer dan vijfhonderd kledingstukken om uit te kiezen. Straks zijn spelers nog meer tijd kwijt aan het aankleden van hun personages dan aan het bouwen van hun eigen raceroutes.

https://www.youtube.com/watch?v=zJ477xAIlgU

Assassin’s Creed Odyssey

In 2016 leek Ubisoft een nieuwe weg in te slaan door een jaartje geen Assassin’s Creed-game uit te brengen. Het resultaat daarvan was Assassin’s Creed Origins, dat zowel fans als tegenstanders wist te overtuigen. Een jaar later probeert Ubisoft deze formule opnieuw met Assassin’s Creed Odyssey. Deze komt op 5 oktober uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Assassin’s Creed Odyssey vindt ongeveer vierhonderd jaar voor Origins in Griekenland plaats. Toentertijd, in 431 voor Christus, vocht de Delische Bond uit Athena tegen de Peloponnesische Bond uit Sparta. Deze oorlog heette de Peloponnesische Oorlog en biedt daarom de perfecte tijd en plek voor een Assassin’s Creed-game. Het is aan de speler om te kiezen bij welke partij zij zich aan willen sluiten.

De RPG-elementen die Origins introduceerde keren terug in Odyssey. Ubisoft doet er daar ook nog een schepje bovenop. Keuzes moeten een belangrijkere rol spelen, wat al begint met de keuze of je Kassandra of Alexios wilt besturen. Verschillende eindes, dialoogopties en zelfs de mogelijkheid om relaties aan te gaan moeten hier allemaal aan bijdragen.

Super Mario Party

Families en vrienden kunnen vanaf 5 oktober opnieuw hun net gerepareerde relaties met elkaar weer vernietigen met de nieuwste Super Mario Party. Hiermee is dit alweer de elfde game uit Nintendo’s Mario Party-reeks en ook de eerste die op de Nintendo Switch te spelen is.

Zoals we dat gewend zijn van Mario Party bestaat Super Mario Party uit verschillende modi. We kunnen de standaard versie met drie vrienden spelen waarbij degene wint die aan het einde de meeste sterren verzameld heeft. Ook kunnen twee vrienden een team vormen om tegen één ander team te strijden om de sterren. De bewegingen van spelers is in deze modus niet gebonden aan het bord, waardoor ze meer vrijheid hebben.

Toad’s Rec Room is een nieuwe modus waarin twee spelers op aparte Switch-schermen met elkaar kunnen spelen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een lange treinrit erg interessant zijn. Ook is Super Mario Party de eerste Mario Party die online gespeeld kan worden. Hierbij betreft het echter alleen de minigames die beschikbaar zijn en niet de verschillende modi.

Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty: Black Ops 4 ligt vanaf 12 oktober in de schappen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Ontwikkelaar Treyarch en uitgever Activision zijn met deze Call of Duty een nieuwe weg ingeslagen door het verwijderen van de singleplayercampagne.

De game bevat verder wel de gewoonlijke multiplayer- en zombiemodus. In de multiplayermodus keren classes terug die elk hun unieke skill sets hebben. Hiertussen zitten zes bekende gezichten en vier nieuwkomers. Ook de zombiemodus krijgt wat nieuwe extraatjes, waaronder twee aparte verhaallijnen.

De grootste toevoeging aan de game is de battle royale-modus genaamd Blackout. Honderd spelers die alleen, in tweetallen of met z’n vieren spelen worden gedropt uit een helikopter en moeten als laatste overlevende op het slagveld staan. In dit gevecht krijgen zij van alles tot hun beschikking, van helikopters tot verschillende typen munitie.

Red Dead Redemption 2

De langverwachte opvolger van Rockstars Red Dead Redemption is vanaf 26 oktober te spelen op PlayStation 4 en Xbox One. De game is al meerdere malen uitgesteld, waardoor fans niet kunnen wachten om hiermee aan de slag te gaan.

Over het algemeen is er redelijk weinig bekendgemaakt over deze cowboygame. We weten dat spelers in de schoenen van Arthur Morgan stappen. Hij deed in 1899 een gefaalde poging tot diefstal, waarna hij moest vluchten. Samen met de Van der Linde-gang rent hij weg van de justitie en moet hij op de een of andere manier zien te overleven.

Net als in Red Dead Redemption reageert de wereld op een andere manier afhankelijk van hoe Morgan zich gedraagt. Dit kan dus zijn kansen tot overleving vergroten of juist verkleinen. Een nieuwe toevoeging aan de game is het feit dat spelers alles nu ook in first-person kunnen beleven.

Overige games:

 • 2 oktober: Fist of the North Star: Lost Paradise (PlayStation 4)
 • 2 oktober: Mega Man 11 (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 3 oktober: Astro Bot Rescue Mission (PlayStation 4)
 • 9 oktober: WWE 2k19 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 11 oktober: Kursk (pc)
 • 12 oktober: The World Ends with You: Final Remix (Nintendo Switch)
 • 16 oktober: NBA 2k Playgrounds 2 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 16 oktober: For Honor: Marching Fire DLC (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 16 oktober: Starlink: Battle for Atlas (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One)
 • 18 oktober: Syberia 3 (Nintendo Switch)
 • 19 oktober: Luigi’s Mansion (Nintendo 3DS)
 • 19 oktober: Dark Souls: Remastered (Nintendo Switch)
 • 19 oktober: Lego DC Super-Villains (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 19 oktober: Soulcalibur 6 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 19 oktober: Warriors Orochi 4 (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 23 oktober: Thronebreaker: The Witcher Tales (pc)
 • 25 oktober: Just Dance 2019 (Nintendo Switch, Nintendo Wii U, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One)
 • 26 oktober: My Hero’s One Justice (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 30 oktober: Call of Cthulhu (pc, PlayStation 4, Xbox One)