Releaselijst november

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Releaselijst november

We naderen langzaam maar zeker het einde van het jaar en zo raakt ook de stroom aan games wat leger. Toch is er nog gevaar voor de portemonnees van menig gamer en niet in de vorm van een Steam-sale, al laat die ook niet meer veel langer op zich wachten. Met deze releaselijst kun je misschien de games die je wilt kopen, tegen elkaar afwegen.

Met Star Wars Battlefront II, Pokémon Ultra Moon, Pokémon Ultra Sun, De Sims 4 op consoles en The Elder Scrolls V: Skyrim op Nintendo Switch en PlayStation VR lijkt november de maand der reboots of console-uitbreidingen te zijn. Gelukkig is er dan ook nog Call of Duty WWII die hier een beetje balans in probeert te brengen.

Call of Duty: WWII

Op 3 november kunnen fans van Call of Duty aan de slag met de nieuwste game van de reeks: Call of Duty: WWII. Hiermee duiken spelers op hun pc, PlayStation 4 of Xbox One weer eens de Tweede Wereldoorlog in, wat tegenwoordig een populaire bestemming is voor videogames. Met Call of Duty: WWII gaat de franchise volgens uitgever Activision en ontwikkelaar Sledgehammer Games terug naar de roots, met minder scifi-elementen die de gameplay doordringen en een focus op “boots on the ground”-gameplay.

Ten eerste lijkt de game een stuk tactischer te zijn geworden. Geen oneindige sprint meer, geen slides meer, geen eerste hulp kisten. Spelers moeten hiervoor nu gebruikmaken van duiken en medische teamgenoten. Wel keren de bekende zombies terug in de modus genaamd Nazi Zombies, waarin Duitsers zombies in proberen te zetten om Europa te overmeesteren. Dit is niet klakkeloos overgenomen, maar bevat wat upgrades zoals een klassensysteem.

In de gewoonlijke multiplayer modus worden spelers ingedeeld in twee teams: Allies of Axis. Allies staan natuurlijk voor de geallieerden, terwijl Axis het Duitse rijk aanduidt. Daarna mogen spelers hun divisie uitkiezen: Infantry, Airborne, Armored, Mountain of Expeditionary. Elk hiervan geeft spelers andere vaardigheden en wapens. Om ervoor te zorgen dat Axis-spelers niet helemaal aan de kant van de Nazi’s staan, wordt de mythe van de goede Wehrmacht gebruikt: Duitse soldaten deden alleen wat hen bevolen werd, maar niet meer.

Star Wars Battlefront II

Star Wars-fans kunnen vanaf 17 november op pc, PlayStation 4 of Xbox One genieten van Star Wars Battlefront II. Nu met een offline verhaal campagne en verschillende multiplayer klassen. EA DICE en Electronic Arts proberen zich te overtreffen na het matige succes van de vorige Star Wars Battlefront. In tegenstelling tot de Season Pass van de vorige game, moet Star Wars Battlefront II spelers beschikking geven over gratis DLC.

De singleplayer campagne speelt een rol in de laatste Star Wars-film: The Force Awakens. Hierdoor krijgt de game zijn relevantie in het tumultueuze Star Wars-universum. Wie wilt er namelijk niet weer eens als Luke Skywalker spelen? Bovendien verschijnen er andere personages en locaties uit de films, of dit nu de originele serie is, de prequels of de sequels. Voor ieder wat wils dus.

Met een nieuw klassensysteem krijgen spelers de mogelijkheid om hun eigen personages te creëren en te ontwikkelen in zowel de singleplayer als de multiplayer campagnes. Met verschillende klassen om uit te kiezen, biedt Star Wars Battlefront II nog meer aan spelers dan zijn voorgangers.

Pokémon Ultra Sun/Ultra Moon

17 november is ook voor Pokémon-fans een mooie dag. Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon komen dan namelijk uit op Nintendo 3DS. Dit zijn tevens de laatste grote Pokémon-games die Game Freak ontwikkelt en The Pokémon Company uitgeeft op deze handheld console.

Als opvolgers van Pokémon Sun en Pokémon Moon, blijft de gameplay voornamelijk hetzelfde, hoewel het verhaal zich afspeelt in een andere versie van Alola. Wel voegen de games drie nieuwe Ultra Beasts toe, namelijk Assembly, Burst en Adhesive. Bestaande Pokémon zoals Necrozma krijgen bovendien nieuwe vormen of aanvallen.

Verder krijgen Ultra Moon en Ultra Sun een paar nieuwe features. Zo kunnen spelers straks lekker over de zeeën van de regio surfen of foto’s van hun personages maken. De Pokédex ontvangt ook een update. Om precies te vergelijken wat anders is en wat hetzelfde is gebleven, mogen jullie binnenkort zelf aan de slag.

De Sims 4

Nog een uitblinkertje op 17 november is De Sims 4, die na drie jaar eindelijk verkrijgbaar is op PlayStation 4 en Xbox One. Hoewel consolegebruikers er lang op moesten wachten, betekent dit wel dat zij vanaf het begin alle content hebben die pc-gamers langzaamaan hebben verzameld. Hierdoor beginnen consolespelers dus meteen al met bijvoorbeeld de geliefde zwembaden en peuters.

Helaas moeten zij het nog wel even doen met de vanillacontent. Samen met Blind Squirrel Games werkt Maxis namelijk pas vanaf de release aan het overbrengen van de uitbreidingspakketten en focust zich momenteel dus alleen op de basisgame en de gratis toegevoegde content.

Daarnaast belooft Maxis om na de release door te gaan met de game regelmatig te updaten. De ontwikkelaar heeft een heleboel werk voor de boeg staan totdat de consoleversies op hetzelfde niveau als de computerversies zitten.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Om de keuze van welke game je op 17 november haalt nog moeilijker te maken, komt Bethesda met niet één, maar twee nieuwe versies van The Elder Scrolls V: Skyrim. Liefhebbers kunnen de game vanaf 17 november namelijk op zowel Nintendo Switch als PlayStation VR verwachten.

Voor beide consoles is dit een grote stap. Nintendo kan alle hulp gebruiken met haar Switch-console op het gebied van aantrekkelijke games bieden aan potentiële kopers. Een game zo populair en groot als Skyrim kan hier waarschijnlijk alleen maar goed voor zijn, vooral aangezien de game een grote en loyale fanbase heeft.

Ook voor VR is het een cruciale game, aangezien dit een van de eerste triple A-games is die zijn weg naar VR vindt. Misschien is dit wel de boost waar VR al een hele tijd op wacht, of misschien is het juist het bewijs dat er geen hoop meer is voor het medium. We weten het pas vanaf 17 november.

Overige games:

–          3 november: Kirby Battle Royale (Nintendo 3DS)

–          3 november: .hack//G.U. Last Recode (pc, PlayStation 4)

–          7 november: Super Lucky’s Tale (pc, Xbox One)

–          7 november: Nioh: Complete Edition (pc)

–          7 november: Hand of Fate 2 (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          7 november: Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds (PlayStation 4)

–          7 november: Hitman: Game of the Year Edition (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          7 november: Killing Floor: Incursion (HTC Vive, Steam VR, Oculus Rift + Touch)

–          7 november: Sonic Forces (pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

–          10 november: Ben 10 (pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

–          10 november: The Sims 4: Cats & Dogs (pc)

–          10 november: Football Manager 2018 (pc)

–          10 november: DOOM (Nintendo Switch)

–          10 november: Need for Speed: Payback (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          14 november: L.A. Noire (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

–          14 november: Outcast: Second Contact (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          14 november: Farming Simulator 17 Platinum Edition (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          14 november: Harvest Moon: Light of Hope (pc)

–          15 november: Rapala Fishing Pro Series (PlayStation 4)

–          16 november: Tannenberg Early Access (pc)

–          14 november: De Blob (PlayStation 4, Xbox One)

–          17 november: LEGO Marvel Super Heroes 2 (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          17 november: Batman: The Telltale Series Season 1 (Nintendo Switch)

–          17 november: Rime (Nintendo Switch)

–          17 november: Tokyo Tattoo Girls (pc, PlayStation Vita)

–          21 november: Monster of the Deep: Final Fantasy XV (PlayStation 4)

–          22 november: The Inpatient (PlayStation 4)

–          23 november: Apollo Justice: Ace Attorney (Nintendo 3DS)

–          28 november: Battle Chasers: Nightwar (Nintendo Switch)

–          28 november: Resident Evil: Revelations (Nintendo Switch)

–          28 november: Resident Evil: Revelations 2 (Nintendo Switch)

–          28 november: Black Mirror (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          28 november: Game Dev Tycoon (Android, iOS)

–          28 november: Star Ocean: The Last Hope remaster (pc, PlayStation 4)

–          30 november: Syberia 2 (Nintendo Switch)

–          30 november: Superbeat: Xonic (Nintendo Switch)

Datum nog onbekend:

–          Animal Crossing: Pocket Camp (Android, iOS)