Releaselijst juni

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Releaselijst juni

Met E3 2018 om de hoek kijkt menig gamer uit naar de vele releases die eraan zitten te komen. Toch mogen we de games die in deze periode uitkomen ook niet vergeten, voordat we wat bijzondere parels uit het oog verliezen. Gelukkig is er daarvoor deze releaselijst, zodat jullie het niet allemaal zelf hoeven bij de houden.

Ook in juni hebben we een beetje van alles wat. De actie roleplayinggame Vampyr moet volgens de ontwikkelaar een game zijn waarin je acties invloed hebben op het verhaal en je omgeving. Super Bomberman R en Mario Tennis Aces daarentegen zijn lichte, simpele games die je op een warme dag in juni samen met je vrienden kunt spelen. Uiteindelijk is er ook nog The Crew 2, wat een unieke race-ervaring belooft te worden.

Vampyr

Life is Strange-ontwikkelaar Dontnod Entertainment slaat met Vampyr een hele andere weg in. Op 5 juni brengen uitgever Focus Home Interactive en Dontnod Entertainment deze actie roleplayinggame uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In Vampyr bestuur je dokter Jonathan E. Reid in Londen. De twist hier is dat hij een vampier is en mensen moet vermoorden om sterker te worden, maar ervan afziet om onschuldige mensen te doden. De keuze om de inwoners van Londen op te offeren om krachtiger te worden of om niemand aan te vallen en undercover te blijven is aan jou. Verschillende speelstijlen ontgrendelen dan ook verschillende eindes.

Welk pad je ook kiest, skill trees en wapens maken daar een deel uit. De skill trees bestaan uit takken voor vaardigheden omtrent schaduwenbeheersing, instinctief handelen en sociale interacties. Door bloed tot je te nemen of meer over de inwoners te leren, verdien je punten die je daaraan uit kunt geven. Verder heeft Reid een heel arsenaal aan wapens tot zijn beschikking, van kettingzagen tot speren die hij maakt van het bloed van zijn tegenstanders. Volgens Dontnod Entertainment zit Vampyr dus bomvol allerlei interessante mechanics die de game intrigerend maken.

Super Bomberman R

De nieuwste Bomberman-game is al een poosje verkrijgbaar voor Nintendo Switch, maar Konami en HexaDrive brengen deze op 14 juni ook uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Zo kunnen ook fans op andere platforms hun jeugd herbeleven.

Zoals we dat gewend zijn van Bomberman-games, krijg je in Super Bomberman R een 2D-grid voor je kiezen waarin je tegenstanders in hoekjes moet drijven en dan op moet blazen met een bom. Met een verhaalmodus van ongeveer vijftig verschillende opdrachten en een coöp modus waarin je met een ander samen kunt spelen, ben je wel even zoet. Bovendien is er een online mode waar acht spelers tegen elkaar kunnen strijden.

In totaal zijn er 27 verschillende personages waarmee je speelt in Super Bomberman R. Deze personages hebben allemaal hun eigen vaardigheden. Voor het verhaal speel je Bomberman in ieder geval niet en ook op het gebied van gameplay is er niets nieuws te vertellen. Soms is dat echter niet noodzakelijk en is een simpel potje Bomberman spelen op een zondagmiddag precies wat je nodig hebt.

Mario Tennis Aces

Nintendo brengt een nieuwe Mario Tennis-game uit op 22 juni. Mario Tennis Aces is de eerste versie van de game die beschikbaar wordt op Nintendo Switch. De game omarmt daarom ook de functies van de console.

De basis van de game is hetzelfde als bij de vorige Mario Tennis-games: je kiest een van de vele personages uit het Mario-universum en speelt potjes tennis. Dit kan Mario of Peach zijn, maar ook Shy Guy of Chain Chomp. Hierbij komen meerdere speciale bewegingen als topspins en lobs kijken om de wedstrijden wat interessanter te maken. Om gebruik te maken van de extra mogelijkheden die de Joy-Con biedt, kunnen spelers bijvoorbeeld richten waar ze de bal willen slaan met een zogenaamde ‘zone shot’ die rackets kapot kan maken.

Naast de splitscreen-mode heeft Mario Tennis Aces een online multiplayer-mode waarin je zowel enkele wedstrijden als hele toernooien kunt spelen tegen anderen. Met de online mode ontgrendelen spelers nieuwe kleren en personages. Bovendien kunnen geïnteresseerden aan de slag met de swing-mode waar ze de Joy-Cons gebruiken om tennisballen te raken.

The Crew 2

Op 29 juni kunnen fans van The Crew beginnen aan de sequel op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Ubisofts nieuwste racegame moet bepaalde punten van de eerste game aanpakken. Menig gamer is benieuwd om te zien of het bedrijf daarin slaagt.

In The Crew 2 stap je in de schoenen van een nieuwe racer die de top wil bereiken. Dit doe je door de open wereld van de Verenigde Staten te doorkruisen met verschillende vaartuigen. The Crew 2 draait namelijk niet alleen om auto’s. Ook om vliegtuigen en boten spelen een rol, die elk hun eigen manier van besturing met zich meebrengen.

Afhankelijk van het voertuig waar je op dat moment in zit is de gameplay dus ook anders. Met een druk op de knop verander je je auto in een vliegtuig of een boot om zo verder te gaan. Deze voer- of vaartuigen kunnen spelers gaan aanpassen als ze daar behoefte aan hebben. Hoe wil je anders de spelers met wie je online kunt spelen jaloers maken van je ride?

Overige games

 • 5 juni: Onrush (PlayStation 4, Xbox One)
 • 5 juni: The Elder Scrolls Online: Summerset (PlayStation 4, Xbox One)
 • 5 juni: Shaq Fu: A Legend Reborn (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)
 • 5 juni: Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 7 juni: Flashback: Remastered Edition (Nintendo Switch)
 • 7 juni: MotoGP 18 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 8 juni: Sushi Striker: The Way of Sushi (Nintendo Switch, Nintendo 3DS)
 • 12 juni: Jurassic World Evolution (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 13 juni: Nostalgic Train (pc)
 • 22 juni: New Gundam Breaker (PlayStation 4)
 • 22 juni: BlazBlue: Cross Tag Battle (pc, PlayStation 4, Nintendo Switch)
 • 26 juni: Far Cry 3 Classic Edition (PlayStation 4, Xbox One)
 • 29 juni: Ys VIII: Lacrimosa of Dana (Nintendo Switch)
 • 29 juni: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (pc, Xbox One, Nintendo Switch)
 • 29 juni: Wolfenstein II: The New Colossus (Nintendo Switch)
 • 29 juni: MXGP Pro (PlayStation 4, Xbox One)
 • 29 juni: Sega Genesis Classics (PlayStation 4, Xbox One)