Releaselijst juli

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Releaselijst juli

Blijkbaar zijn uitgevers en ontwikkelaars bij elkaar gekomen en hebben ze besloten dat juli de maand van de ports en de remasters wordt. Op de releaselijst van deze maand staan namelijk maar weinig originele games die dit jaar daadwerkelijk voor het eerst uitkomen. Desalniettemin zijn er een aantal nieuwe releases die we in juli te zien krijgen en die stellen we hieronder kort even voor.

Gelukkig is er, ondanks de vele heruitgaven, voor alle platformen wat. Zo komt Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr aan het begin van de maand uit op pc, terwijl we een paar weken later aan de slag kunnen met Octopath Traveler op Nintendo Switch. Uiteindelijk komt het laatste deel van The Banner Saga-trilogie uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One en voor de indie-liefhebbers is er op Nintendo Switch en pc de game Sleep Tight.

Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr

De maand begint met Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr die op 3 juli uitkomt op pc, PlayStation 4 en Xbox One. De ontwikkelaar en uitgever van deze Warhammer 40,000-game is NeocoreGames, die beter bekend staat om reeksen als The Kings’ Crusade en Van Helsing. Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr zou de eerste RPG zijn die het universum van Warhammer 40,000 betreedt en brengt onder andere een open wereld sandbox met zich mee.

Het verhaal vindt plaats in de 41e millennium van het universum, waar spelers de controle krijgen over een Inquisitor die met de hulp van bondgenoten de wereld moet redden van de Chaos-goden. Spelers krijgen bovendien de keuze uit verschillende specialisaties en speelstijlen om hun eigen gameplay te creëren. Ook kunnen ze in hun eentje spelen of met maximaal drie andere spelers op avontuur gaan.

Gevechten maken gebruik van tactische aspecten zoals cover waar personages zich achter kunnen verstoppen. Doordat delen van de omgeving kapot gemaakt kunnen worden, blijft deze veiligheid echter niet eeuwig. Ook maakt reizen een groot deel uit van de game. In Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr reizen spelers namelijk door meerdere zonnestelsels en bezoeken ze planeten die allemaal unieke milieus moeten bieden.

Octopath Traveler

Octopath Traveler is ontwikkeld door Square Enix in samenwerking met Acquire. Deze RPG wordt op 13 juli door Nintendo uitgebracht op de Nintendo Switch, waarmee ook de lijst van originele Switch-games weer uitgebreid wordt.

In Octopath Traveler zijn er acht verschillende helden waaruit te kiezen valt. Deze hebben allemaal hun eigen talenten op het gebied van omgang met NPC’s. Zo is er een personage die ervoor kan zorgen dat anderen deze personage volgen en dus tijdens gevechten ingezet kunnen worden. Spelers vechten in Octopath Traveler turn-based gevechten waarin zij diverse wapens, vaardigheden en voorwerpen tot hun beschikking hebben.

Met behulp van allerlei aanvallen kan de verdediging van bepaalde tegenstanders aangepakt worden om zo het gevecht makkelijker te maken. Aan het einde van elke beurt krijgen de personages van de speler een zogeheten Boost Point totdat ze er maximaal vijf hebben. Per beurt kunnen daar in totaal drie van gebruikt worden om bijvoorbeeld vaker te mogen aanvallen of aanvallen sterker te maken.

The Banner Saga 3

De Vikingen-RPG genaamd The Banner Saga 3 komt op 24 juli uit op Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One. Dit is dan ook het laatste deel van de trilogie The Banner Saga die ontwikkeld is door Stoic en uitgebracht wordt door Versus Evil.

Met de 400.000 dollar die dankzij Kickstarter verzameld is, wil Stoic de trilogie op een goede manier afsluiten. Hierbij ligt de focus met name op de verschillende keuzes die in dit deel samen moeten komen tot verschillende eindes. In The Banner Saga 3 heb je te maken met verschillende groepen personages die je tot je beschikking krijgt en die je door verschillende delen van de wereld moet begeleiden.

Ook The Banner Saga 3 is een turn-based game waarin alle personages hun eigen vaardigheden en plus- en minpunten hebben. Zij moeten vechten tegen vijanden met verschillende soorten verdedigingen zoals bepantsering of levenspunten. Wanneer gevechten succesvol afgerond worden, kunnen spelers kiezen of ze hun personages trainen of goederen inslaan voor de hele groep.

Sleep Tight

Vanaf 26 juli kunnen we op Nintendo Switch en pc aan de slag met Sleep Tight. Deze ‘bedtijd’-game is ontwikkeld en wordt uitgebracht door We Are Fuzzy, die met deze game voor het eerst de wereld van ontwikkelaars betreedt. Dit doet het bedrijf met een simpel concept, namelijk het verslaan van nachtmerries.

Elk kind heeft wel eens gedacht dat een monster zich in de slaapkamer verstopt heeft. In Sleep Tight is dit daadwerkelijk ook zo, alleen heb je nu de kans om terug te vechten. Diverse kleine helden kunnen zich overdag alvast op de nacht voorbereiden door kussenforts te bouwen, waterbalonnen te vullen of hun dartpijlen te verbeteren.

‘s Nachts is het dan zover: de monsters vallen aan. Met het topdown-zicht zie je waar de vijanden vandaan komen en moet je ervoor zorgen dat ze je niet overrompelen. Hoe meer nachten je overleeft, hoe sterker de vijanden worden. Met in totaal 12 personages die je vrij kunt spelen en die elk hun eigen skillsets hebben, is er genoeg ruimte om te experimenteren welke speelstijl het beste bij je past.

Overige games:

 • 3 juli: Red Faction: Guerrilla (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 10 juli: Shining Resonance Refrain (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 10 juli: Defiance 2050 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 10 juli: Muddledash (Nintendo Switch, pc)
 • 10 juli: Insane Robots (PlayStation 4)
 • 12 juli: Insane Robots (pc)
 • 12 juli: Icons: Combat Arena – Steam Early Access (pc)
 • 13 juli: Captain Toad: Treasure Tracker (Nintendo Switch, Nintendo 3DS)
 • 13 juli: Insane Robots (Xbox One)
 • 13 juli: Hotel Transylvania 3: Monsters Overboard (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 17 juli: Sonic Mania Plus (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One)
 • 17 juli: Adventure Time: Pirates of the Enchiridion (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 19 juli: Pool Panic (Nintendo Switch, pc)
 • 24 juli: No Man’s Sky (Xbox One)
 • 24 juli: The Persistence (PlayStation VR)
 • 24 juli: Train Sim World (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 24 juli: Mega Man X Legacy Collection 1 (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 24 juli: Mega Man X Legacy Collection 2 (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 27 juli: WarioWare Gold (Nintendo 3DS)
 • 27 juli: Hello Neighbor (Android, Nintendo Switch, PlayStation 4, iOS)
 • 31 juli: Code of Princess EX (Nintendo Switch)

Releasedatum nog onbekend

 • Graveball (pc)