Releaselijst games november 2019

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Releaselijst games november 2019

Het is alweer november. De natuur bereidt zich voor op de winter en dat betekent kortere en koudere dagen. Hierdoor vertoeven we de komende tijd het liefst onder een warm dekentje en kijken we leuke films, series of spelen we games. Gelukkig hebben we aan games geen te kort in november, want er komt heel veel uit deze maand.

Je zou haast denken dat het al nieuwjaar is, want deze maand staan er een paar knallers van formaat op het programma. Zo beginnen we de maand met de games Planet Zoo en het langverwachte Death Stranding om vervolgens verder te gaan met Need for Speed Heat, Pokémon Sword & Shield en Star Wars Jedi: Fallen Order. Genoeg afleiding om het koude weer te vergeten.

Planet Zoo

We beginnen dit lijstje met de game waar ik het meest naar uitkijk: Planet Zoo. Deze strategische simulatietitel is de nieuwste telg van ontwikkelaar en uitgever Frontier Developments die op 5 november verschijnt voor pc.

In Planet Zoo bouwen en beheren spelers de dierentuin van hun dromen op verschillende locaties overal ter wereld. Dit via opdrachten in de verhaalmodus of naar eigen inzicht in de sandbox. Om in hun opzet te slagen, trachten dierentuinbeheerders naast verschillende soorten dieren ook hun gasten blij te maken.
Wil je graag weten of deze titel iets voor jou is? Lees dan mijn preview en de hands-on van Rebecca over deze veelbelovende game.

Death Stranding

De bedenker van de Metal Gear Solid-franchise en futuristische ruimtegame Zone of The Enders, Hideo Kojima, brak in 2015 met Konami en ging alleen verder met zijn eigen studio, Kojima Productions. Een jaar later tijdens E3 2016 kondigde deze ontwikkelaar zijn eerste onafhankelijke project aan, genaamd Death Stranding. Dat project verschijnt op 8 november 2019 exclusief voor PlayStation 4 onder leiding van Sony Interactive Entertainment.

Dankzij mysterieuze explosies en bovennatuurlijke gebeurtenissen, stort de beschaving als een kaartenhuis in elkaar. Om de mensheid van de ondergang te redden moet hoofdpersonage Sam Bridges (Norman Reedus) door dit verwoeste landschap reizen en een oplossing zoeken.

Naast deze acteur uit The Walking Dead verschijnen ook andere bekende acteurs in de game. Zo duiken er personages op die lijken op Mads Mikkelsen, Léa Seydoux en Lindsay Wagner.

Need for Speed Heat

In het jaar 1994 verscheen de eerste game van Need for Speed. Nu, 25 jaar later, bestaat de reeks nog steeds en viert ze haar jubileum met Need for Speed Heat. Deze 24e titel uit de reeks wordt ontwikkeld door Ghost Games en uitgegeven door Electronic Arts en verschijnt op 8 november 2019 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Need for Speed Heat speelt zich af in het Amerikaanse stadje Palm City. Daar racen spelers overdag in Speedhunter Showdown en verdienen ze geld met race-, drift- en off-road-evenementen. Wanneer de dag verandert in de nacht, investeren we ons geld in betere wagens of onderdelen en racen we voor de roem. Een makkelijke opgave is dit niet, want naast winnen moeten spelers ook agenten te slim af zijn. Lukken beide dingen, dan houden ze hun geld, krikken ze hun roem op en kopen ze de beste auto’s en onderdelen die er zijn.

Pokémon Sword & Shield

Met Pokémon Sword & Shield landt de Pokémon-reeks aan bij zijn achtste generatie. Uit alle informatie die we al over de titel hoorden blijkt dat deze twee games voortbouwen op de succesformule van de voorgaande titels. Voor de ontwikkeling en uitgave van de twee versies werken Game Freak en Nintendo opnieuw samen. Net zoals Pokémon Let’s Go, Pikachu/Eevee! verschijnt deze game ook exclusief op Nintendo Switch. Dit gebeurt op 15 november 2019.

Spelers verkennen in beide versies de nieuwste regio in de wereld van Pokémon, Galar. In deze regio is het opnieuw de bedoeling om acht badges te verzamelen door Gyms uit te dagen en deel te nemen aan de Champions Cup. De trainer die dit toernooi wint, krijgt de eer om de kampioen van vorig jaar uit te dagen.

Hoe het er precies allemaal aan toe zal gaan tijdens onze avonturen in de Galar-regio ontdekken we bij de release. Degenen die in de tussentijd meer willen weten over de game, verwijs ik graag door naar de hands-on van deze Pokémon-titels. Daarnaast legde Lisa enkele verbanden tussen Sword & Shield en de Britse cultuur. Welke verbanden dit zijn lees je in Hoe Brits wordt Pokémon Sword en Shield?.

Star Wars Jedi: Fallen Order

We maken met deze lijst ook fans van de Star Wars-reeks blij. De nieuwste game uit de bekende franchise is een RPG die Star Wars Jedi: Fallen Order heet en enkele gebeurtenissen van de derde film volgt. Het project werd tijdens EA Play op E3 2018 aangekondigd en verschijnt op 15 november 2019 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Dit dankzij Apex Legends-ontwikkelaar Respawn Entertainment en uitgever Electronic Arts.

Door Bevel 66 van Emperor Palpatine keerden de Clone Troopers zich tegen de Jedi en hun Padawan en werden deze bijna allemaal uitgeschakeld. Naast Obi-Wan Kenobi en Yoda wist ook het hoofdpersonage, Cal Kestis te overleven. Deze voormalige Padawan kan zijn verleden niet vergeten en trekt er daarom met zijn droid en een voormalige Jedi Knight op uit. Dit alles met als doel om zijn opleiding af te maken en de Jedi Order te herstellen.

Om een beeld van Star Wars Jedi: Fallen Order te krijgen, schreef onze eigen Jedimeester Jermaine een preview over de game.

Overige Games

5 november: Blacksad: Under The Skin (macOS, Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
5 november: Garfield Kart: Furious Racing (macOS, Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One)
5 november: Just Dance 2020 (Google Stadia, Nintendo Switch, Playstation 4, Wii, Xbox One)
5 november: Red Dead Redemption 2 (pc)
5 november: GRIP: Combat Racing Rollers vs AirBlades Ultimate Edition (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
7 november: Farmer’s Dynasty (pc, PlayStation 4, Xbox One)
8 november: Disney Tsum Tsum Festival (Nintendo Switch)
8 november: Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot – Deluxe Edition (Nintendo Switch)
8 november: Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 (Nintendo Switch)
8 november: New Super Lucky’s Tale (Nintendo Switch)
11 november: Truck Driver (pc)
11 november: Romancing SaGa 3 (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox One)
12 november: Doctor Who: The Edge of Time (HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation 4)
14 november: Age of Empires 2: Definitive Edition (pc)
14 november: Paranoia: Happiness is Mandatory (pc)
14 november: Sparklite (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
14 november: The Touryst (Nintendo Switch)
15 november: Beast Quest (Nintendo Switch)
15 november: Jumanji: The Video Game (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
15 november: Terminator Resistance (pc, PlayStation 4, Xbox One)
15 november: The Sims 4: Discover University (macOS, pc, PlayStation 4, Xbox One)
15 november: Tokyo Ghoul: re Call to Exist (pc, PlayStation 4)
19 november: Football Manager 2020 (Android, Google Stadia, iOS, macOS, pc)
19 november: Shenmue 3 (pc, PlayStation 4)
21 november: Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
22 november: Civilization 6 (PlayStation 4, Xbox One)
22 november: Sniper Ghost Warrior Contracts (pc, PlayStation 4, Xbox One)
29 november: Where the Water Tastes Like Wine (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)