Releaselijst games juli

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Releaselijst games juli

Het is inmiddels lekker warm zomerweer in de lage landen en de meesten van ons zitten lekker buiten in plaats van binnen met een controller in de hand. Gelukkig zijn wij door het mooie weer de games releaselijst van juli niet vergeten. Deze maand zijn het leuke tijden voor iedereen met een pc en Nintendo Switch. Voor Xbox One en PlayStation 4 is het een wat mindere maand.

Dat juli de maand van pc en Nintendo Switch is, is een understatement. Er verschijnen twaalf titels voor de hybride console en tien games voor pc. Hierdoor bespreken we in deze lijst onder andere Dragon Quest Builders 2, Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order en Wolfenstein: Youngblood. Daarnaast zijn er ook twee games die een port krijgen. Genoeg releases dus om fans van pc en Nintendo Switch een leuke maand te bezorgen.

Dragon Quest Builders 2

Dragon Quest Builders 2 voor de Nintendo Switch van ontwikkelaar Square Enix is in samenwerking met Nintendo gemaakt. Deze tweede titel in de reeks is een action-rpg en nog steeds een kruising tussen de Dragon Quest-reeks en Minecraft.

In deze sequel nemen spelers het op tegen de Children of Hargon. Deze sekte aanbidt vernietiging. Nadat het hoofdpersonage maar net aan hen kon ontsnappen, spoelt hij/zij aan op het eiland Awakening. Daar ontmoet je de mysterieuze jongeman Malroth. Samen met hem trek je van eiland naar eiland en word je geleidelijk aan een meesterbouwer en probeer je de Children of Hargon te verslaan.

Dit vervolg bevat ook enkele nieuwere dingen. Zo bevat de titel nu een multiplayer, waarbij maximaal vier personen samen kunnen spelen. Verder beschikt dit vervolg over een level-systeem voor je personages. Hierdoor verbeteren je wapens en je levenspunten per niveau. Verder is het ook mogelijk om te vliegen, te zwemmen en de hulp in de roepen van de dorpelingen.

Dragon Quest Builders 2 is vanaf 12 juli verkrijgbaar voor Nintendo Switch en PlayStation 4.

God Eater 3

Op 12 juli verschijnt er een port van de RPG God Eater 3 voor Nintendo Switch. Deze titel verscheen eerder in februari in Europa voor pc en PlayStation 4. Net zoals bij de versie voor console staat Bandai Namco opnieuw in voor de ontwikkeling en uitgave van deze port.

Aan het begin van de game worden de Ashlands overspoeld door de Ash Aragami, sterke monsters die alles op hun pad vernietigen en verslinden. Het gevolg hiervan is dat het voedsel, de bewerkbare grond en de goederen sneller opraken. Gelukkig voor deze wereld zijn er nog de God Eaters, die zich aanpassen aan hun omgeving en gebruik maken van de God Arcs. Deze krachtige biologische wapens maken de Ash Aragami snel een kopje kleiner.

Naast de traditionele online multiplayer met acht spelers bevat deze port ook een coöperatieve modus, waarbij het mogelijk is om met vier spelers samen te spelen. Degenen die liever niet samenwerken, krijgen ook de optie om de game offline te spelen met zeven NPC’s.

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

Na tien jaar stilte rond de Ultimate Alliance-franchise verschijnt er op 19 juli een vervolg in de reeks. Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order is exclusief te spelen op Nintendo Switch. Voor de ontwikkeling werkte Team Ninja samen met Koei Tecmo. Nintendo geeft de game uit.

In de game stellen spelers hun eigen team samen van helden uit het Marvel-universum. Hieronder vallen de Avengers, Guardians of the Galaxy, X-Men en meer. Samen met hun bondgenoten nemen ze het op tegen slechterik Thanos en de Black Order. Die laatste twee proberen via de Infinity Stones dood en verderf te zaaien in het Marvel-universum. Om dit te verhinderen moeten spelers en hun team deze stenen proberen te bemachtigen voor Thanos en de andere slechteriken.

Fire Emblem: Three Houses

De strategische turn-based-titel Fire Emblem: Three Houses is alweer de zestiende titel uit de reeks. De game verschijnt op 26 juli voor Nintendo Switch en is van ontwikkelaar Intelligent Systems en uitgever Nintendo.

In de game reizen we af naar het land Fódlan. Hier oefent de kerk van Seiros grote macht uit op het land en het volk. Spelers kruipen in de huid van een hoofdpersonage dat niet alleen strijd levert op het slagveld, maar ook daarbuiten.

In Three Houses is het mogelijk om af en toe vrij te bewegen, een relatie op te bouwen met andere personages en informatie te vergaren. Verder krijgen spelers in deze game veel meer informatie over een bepaalde eenheid dan in voorgaande titels. Als laatste kiezen spelers aan het begin tussen drie verschillende huizen die deel uitmaken van de academie. Hieronder vallen Black Eagles, Blue Lions en Golden Deer.

Wolfenstein: Youngblood

We eindigen deze lijst met Wolfenstein: Youngblood. Deze first-person shooter verschijnt voor het eerst in de reeks in zowel een gecensureerde als ongecensureerde versie‎. Dat zal op 26 juli gebeuren voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch. De ontwikkeling van deze titel is in handen van MachineGames. Zij werken voor de uitgave samen met Bethesda Softworks.

Youngblood flitst spelers naar het Parijs van de jaren 80. Daar terroriseert een oorlogsmachine van het Duitse rijk het land. Om hier een stokje voor te steken kruipen we in de huid van een van de tweelingdochters (Jess en Soph) van BJ Blazkowicz. Hem kennen we als het hoofdpersonage van voorgaande Wolfenstein-titels. Tijdens hun avontuur beschikken zij over een arsenaal aan nieuwe gadgets, wapens en vaardigheden. Hiermee proberen beide dames de nazi’s te verdrijven uit deze fictieve versie van Parijs.

Spelers beleven in de game actievolle momenten in Parijs en bouwen daarnaast hun hoofdkwartier in de catacomben van deze lichtstad. Buiten een uitvalsbasis beschikken beide dames over gepantserde robotpakken. Deze zijn uitgerust met allerlei nieuwe wapens en vaardigheden om de marcherende nazi’s te verdrijven. Degenen die Youngblood liever niet alleen spelen, kunnen ook een menselijke of een computergestuurde metgezel uitnodigen tijdens hun speelsessies.

Overige games

2 juli: Uitbreiding Final Fantasy 14 Online: Shadowbringers [PC, PS4]
2 juli: Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered (Switch)
4 juli: Sea of Solitude (PS4, Xbox One, PC)
4 juli: Stranger Things 3: The Game (PS4, Xbox One, PC, Switch)
4 juli: Wonderblade (PC)
9 juli: Bear With Me: The Lost Robots (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
9 juli: Bear With Me: The Complete Collection (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
10 juli: Dr. Mario World (iOS, Android)
10 juli: Godhood (pc)
11 juli: Sky: Children of the Light (iOS)
22 juli: Beyond: Two Souls (pc)
25 juli: AI: The Somnium Files (pc)
25 juli: Songbird Symphony (PS4, pc, Nintendo Switch)
26 juli: Kill la Kill: If (PS4, pc, Switch)
26 juli: Wolfenstein: Cyberpilot (Vive, PS VR)