Releaselijst games december 2019

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Releaselijst games december 2019

Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan de maand december? Bij mij is dat Sinterklaas, Kerstmis, het einde van het jaar en veel cadeaus krijgen of geven. Om je verlanglijstje op het gebied van gaming aan te vullen zetten we voor jullie alle nieuwe releases, uitbreidingen of gamebundels van de laatste maand van het jaar eens op een rijtje.

De laatste maand van het jaar start met enkele langverwachte titels. Zo verschijnt de laatste aflevering van Life is Strange 2, gaan we aan de slag met Phoenix Point en voelen we de demonenkoning aan de tand in Darksiders: Genesis. Ook kruipen we in de huid van zowel een assassin als een tempelier in Assassin’s Creed: The Rebel Collection en hijs je je in de mechs van Mechwarrior 5: Mercenaries.

Life is Strange 2: Episode 5

De episodische Life is Strange-franchise zag in 2015 het levenslicht. Nu, vier jaar later, is de reeks toe aan de vijfde en laatste aflevering van Life is Strange 2. Net zoals bij de voorgaande delen treden Dontnod Entertainment en Square Enix op als ontwikkelaar en uitgever. Zij leggen deze laatste episode op 3 december in de schappen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Na een tragisch incident lopen de broers Sean en Daniel Diaz weg van huis en trekken zij richting Mexico. Dit gaat niet zonder slag of stoot, want tijdens hun trip proberen de broers de politie te omzeilen en om te gaan met de superkrachten van Daniel. Hoe hun avontuur afloopt, hangt deels van de speler af, want de gemaakte keuzes beïnvloeden het verhaal.

Phoenix Point

Via zijn Twitter-kanaal kondigde Xcom-ontwerper Julian Gallop in 2016 de spirituele opvolger van de Xcom-reeks aan met Phoenix Point. Deze strategische turn-based titel verschijnt op 3 december voor pc en is van ontwikkelaar en uitgever Snapshot Games.

Bijna alle mensen ter wereld transformeren in buitenaardse mutanten, wanneer ze geïnfecteerd raken met het Pandora-virus. Om de mensheid voor de volledige ondergang te behoeden richten de overlevers Phoenix Point op. Deze organisatie probeert allianties te vormen door overlevers samen te brengen en onderzoek te doen naar nieuwe technologieën om terug te vechten.

Tijdens de game moeten spelers de aarde redden via allerlei missies. Zo moet je gekidnapte mensen redden, doelwitten vermoorden, constructies saboteren of voorkomen dat een bepaalde basis in de handen van de vijand valt. Naast missies krijgen spelers ook de kans om hun soldaten volledig aan te passen of gaan ze aan de slag met een van de vele klassen.

Darksiders: Genesis

Vanaf 5 december bevat de Darksiders-franchise niet drie maar vier titels. Deze hack ‘n slash-spin-off van de Darksiders-franchise heeft heel wat weg van de Diablo-reeks. Zo is de game nu te spelen in top-down-perspectief en staat dungeon crawlen centraal. De ontwikkeling komt bij deze prequel in handen van ontwikkelaar Airship Syndicate en uitgever THQ Nordic. Zij brengen de titel op 5 december uit voor Google Stadia en pc. De console- en Nintendo Switch-versies verschijnen volgend jaar op de dag van de liefde oftewel 14 februari.

Al jaren probeert de raad de balans tussen goed en kwaad in stand te houden. In Genesis loopt de balans gevaar wanneer de koning der demonen, Lucifer, deze probeert te verstoren door zijn sterkste onderdanen meer kracht te geven. Om erger te voorkomen stuurt de raad de ruiters van de Apocalyps genaamd War en Strife op onderzoek uit. Zij proberen tijdens hun speurtocht meer te weten te komen over de plannen van Lucifer door informatie aan zijn onderdanen te ontfutselen

Darksiders: Genesis speelt zich af voor de gebeurtenissen van zijn voorgangers en is qua gameplay behoorlijk anders. Zo kruipen spelers in de huid van de zwaardvechtende War en de schietende Strife en maken ze hun personages sterker door voorwerpen, vaardigheden of verbeteringen voor hun wapens te verzamelen.

Assassin’s Creed: The Rebel Collection

De Assassin’s Creed-reeks telt sinds zijn eerste verschijning in 2007 vier korte films, een langere film, een stripreeks en ongeveer 22 games. Twee hiervan zijn de actie-avonturengames Assassin’s Creed IV: Black Flag en Assassin’s Creed Rogue. Beide titels verschenen nog nooit voor Nintendo Switch. Gelukkig komt daar op 6 december verandering in, want dan verschijnen beide games gebundeld voor de hybride console via The Rebel Collection.

Plunder, verbeter je piratenschip of maak doelwitten een kopje kleiner in Black Flag en ontdek samen met piraat/assassijn Edward Kenway de gouden eeuw van de piraterij. Naast het hoofdverhaal bevat deze titel ook alle reeds verschenen uitbreidingen.

Verrader van de sluipmoordenaars, dat is simpelweg Assassin’s Creed Rogue. In Rogue staan spelers voor de eerste keer in de geschiedenis van de reeks aan de kant van de tempeliers. Zo kruipen we in de huid van de voormalige elite-Assassin Shay Patrick Cormac. Hij krijgt na zijn verraad de opdracht om zijn vroegere bondgenoten te vermoorden voor zij de kans krijgen om hun doelwitten uit te schakelen.

Beide titels zijn volledig aangepast aan de Nintendo Switch. Zo is The Rebel Collection te spelen in handheld-modus en zijn HD Rumble, de Touch Screen Interface en Motion Control Aiming beschikbaar in beide games.

MechWarrior 5: Mercenaries

Het lijstje eindigen we met de actievolle first-person shooter MechWarrior 5: Mercenaries. Deze vijfde titel in de reeks verschijnt bijna twintig(!) jaar na zijn voorganger: MechWarrior 4: Vengeance. Om de fans van de reeks niet in de kou te laten staan kreeg de franchise in 2013 een gratis te spelen versie genaamd MechWarrior Online. Na een ontwikkeling van meer dan drie jaar en enkele verschoven releasedatums verschijnt het vijfde deel op 10 december voor pc. Ontwikkelaar en uitgever van dienst is Piranha Games.

Mechwarrior 5 katapulteert spelers naar het jaar 3015. In de tussentijd heeft de mens tal van sterrenstelsels gekoloniseerd die samen de Inner Sphere vormen. Na een lang periode van vrede versplinterde de mensheid opnieuw in verschillende groeperingen. Zij willen allemaal maar één ding en dat is de macht over deze stelsels. Spelers kiezen geen kant, want zij kruipen in de huid van een beginnende BattleMech-huurling en doen missies voor verscheidene opdrachtgevers.

Tijdens onze speelsessies krijgen we de kans om onze droom-mechs te bouwen en deze aan te passen met de beste onderdelen en het beste wapentuig. Verder is de game te spelen met in totaal vier spelers.

Overige Games

3 december: Arise: A Simple Story (pc, PlayStation 4, Xbox One)
3 december: Farming Simulator 2020 (Nintendo Switch)
3 december: Neverwinter Nights: Enhanced Edition (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One)
3 december: SaGa Scarlet Grace: Ambitions (Android, iOS, Nintendo Switch, pc, PlayStation 4)
3 december: Skellboy (Linux, macOS, Nintendo Switch, pc, Xbox One)
3 december: Simulacra (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One)
5 december: Star Ocean First Departure R (Nintendo Switch, pc)
6 december: Ancestors: The Humankind Odyssey (PlayStation 4, Xbox One)
6 december: Gang Beasts (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4)
9 december: Ashen (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4)
10 december: Fishing: Barents Sea – Complete Edition (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One)
10 december: Vroegtijdige toegang – Hades (pc)
11 december: Hearthstone uitbreiding: Descent of Dragons (Android, iOS macOS, pc)
21 december: Röki (Nintendo Switch)