Releaselijst games augustus 2019

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Releaselijst games augustus 2019

Heet, heter, heetst. Zo eindigde de laatste volledige week van juli. Het lijkt erop dat augustus geen herhaling wordt. Volgens de huidige voorspellingen krijgen we te maken met veel regen. Gelukkig bestaat er nog zoiets als gaming om te zorgen voor de nodige afleiding van het natte weer. Maar wat zijn de games die gaan uitkomen? Dat lees je in de releaselijst van augustus.

We beginnen met het strategische Age of Wonders: Planetfall en een port vol actie van Friday the 13th: The Game voor Nintendo Switch. Daarnaast verschijnt de voorlaatste aflevering van het episodische Life is Strange 2. We eindigen met Control en het langverwachte World of Warcraft Classic. Opmerkelijk deze maand is dat er maar liefst zes games verschijnen op 27 augustus.

Age of Wonders: Planetfall

De strategische turn-based-game Planetfall is alweer de vierde titel in de Age of Wonders-reeks. Net zoals bij de vorige drie delen is de ontwikkeling in handen van Triumph Studios. De studio slaat voor de uitgave opnieuw de handen ineen met Paradox Interactive. Laatstgenoemde brengt de titel op 6 augustus uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Tijdens de game trachten spelers het gevallen galactische rijk Star Union nieuw leven in te blazen. Dat doen ze door te vechten, te bouwen, te onderhandelen en technologische vooruitgang te boeken. Voordat spelers hiermee van start gaan, moeten ze eerst meer leren over de planeet, zijn geschiedenis en de huidige bevolking. Haal dus de Indiana Jones in jezelf naar boven en verken de ruïnes en praat met de andere groeperingen.

Net zoals het derde deel bevat Planetfall naast een singleplayer-modus ook een multiplayer-modus. Hiermee verkennen we willekeurige locaties en nemen we het tegelijkertijd op tegen vrienden of andere spelers. Nieuw in deze titel is de galactische setting. Voorgaande delen speelden zich namelijk af op een fantasierijke versie van de aarde.

Friday the 13th: The Game Ultimate Slasher Edition

Friday the 13th: The Game Ultimate Slasher Edition is een port van het gelijknamige Friday the 13th: The Game. Net zoals de voorgaande versies voor pc, PlayStation 4 en Xbox One wordt de titel uitgegeven door Gun Media en ontwikkeld door Black Tower Studios. Zij brengen de game op 13 augustus uit voor Nintendo Switch.

In deze titel kruipt één speler in de huid van Jason Voorhees en probeert hij of zij zeven andere spelers letterlijk een kopje kleiner te maken, uiteraard met tal van vaardigheden. De nietsvermoedende slachtoffers moeten proberen om te overleven door te vluchten of door de antagonist zelf te doden. Omdat het hier gaat over de Ultimate Slasher Edition voegde de ontwikkelaar alle uitgebrachte DLC aan deze versie toe.

Dat deze game überhaupt verschijnt voor de Nintendo Switch is erg verrassend. Victor Miller, de scenarioschrijver van de eerste Friday the 13th-film spande tijdens de zomer van 2017 een rechtszaak aan tegen de maker van de game. Hij probeerde hiermee de rechten voor zijn personages terug te krijgen. Uiteindelijk kreeg hij gelijk en mochten er geen nieuwe uitbreidingen voor de titel verschijnen. Blijkbaar staat dat deze port niet in de weg.

https://youtu.be/pMorxBkM7vo

Life is Strange 2 – Episode 4

Voor de volgende titel flitsen we vooruit naar 22 augustus. Dan verschijnt namelijk de vierde en voorlaatste aflevering van Life is Strange 2 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Ontwikkelaar DONTNOD Entertainment en uitgever Square Enix werken voor deze aflevering opnieuw samen.

Aflevering vier volgt nog steeds de avonturen van de broers Sean en Daniel Diaz. Beide broers zijn na een tragisch incident weggelopen van huis en op de vlucht voor de politie. Hun bestemming: Mexico. Net zoals in de voorgaande afleveringen en titels hebben de gemaakte keuzes een invloed op het verhaal en je omgeving. Hoe deze vierde aflevering heet en wat er te gebeuren staat is nog onbekend.

Control

De Finse ontwikkelaar Remedy Entertainment en uitgever 505 Games sloegen voor de third-person shooter Control de handen ineen. Deze titel verschijnt op 27 augustus voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Control vertelt het verhaal van een geheimzinnige organisatie in New York die wordt overgenomen door een buitenaardse dreiging. Om de controle terug te krijgen wordt protagonist Jesse Faden aangesteld als directeur. Met haar speciale vaardigheden tracht Jesse in haar rol als directeur te groeien.

Vóór de aankondiging van de officiële titel op de persconferentie van Sony tijdens E3 2018, droeg deze game nog de naam P7. Remedy Entertainment is ook bekend door de ontwikkeling van games als Alan Wake, Quantum Break en Max Payne 2.

World of Warcraft Classic

Nadat fans jarenlang gehoopt hadden op een nieuwe versie van de allereerste WoW-titel, kondigde uitgever en ontwikkelaar Blizzard tijdens Blizzcon 2017 World of Warcraft Classic aan. Deze avonturen RPG-modus voegt zich meer dan twee jaar na de aankondiging op 27 augustus bij de World of Warcraft-franchise.

WoW Classic laat spelers eind augustus terug in de tijd reizen naar 23 november 2004 om exact te zijn. Toen verscheen World of Warcraft voor de eerste keer voor pc en MacOS. Vanaf eind augustus kunnen spelers opnieuw kennismaken met de quests, raids en personages uit de begindagen van de reeks. Zo verkennen spelers locaties als Molten Core, Onyxia en Maraudon. Later komen hier nog plekken bij als Alterac Valley, the Ahn’Qiraj War Effort en Naxxramas.

Vóór de aankondiging van deze game-modus zochten spelers illegale manieren om de begindagen van de franchise te herbeleven. Om deze reden richtten zij zelf vanilla servers of servers met de allereerste versie van de game op. Aangezien dat niet goed was voor Blizzard, kwamen zij zelf tijdens Blizzcon 2017 met de ideale oplossing oftewel World of Warcraft Classic.

Overige Games

1 augustus: Standby (Nintendo Switch)
2 augustus: Madden NFL 20 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
2 augustus: Dry Drowning (pc)
7 augustus: The Forbidden Arts (pc, Nintendo Switch, Xbox One)
8 augustus: Necrobarista (pc)
8 augustus: Metal Wolf Chaos XD (pc, Xbox One, PlayStation 4)
9 augustus: Sword Art Online: Fatal Bullet Complete Edition (Nintendo Switch)
15 augustus: Zeus Begins (pc)
20 augustus: Rad (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
20 augustus: Remnant: From the Ashes (pc, Xbox One, PlayStation 4)
20 augustus: Yu-Gi-Oh: Legacy Of The Duelist (Nintendo Switch)
22 augustus: Oninaki (pc, Nintendo Switch, PlayStation 4)
27 augustus: Crystar (pc, PlayStation 4)
27 augustus: Ancestors: The Humankind Odyssey (pc)
27 augustus: The Bard’s Tale 4: Director’s Cut (PlayStation 4, Xbox One)
27 augustus: Taste of Power (pc)
27 augustus: Wreckfest (PlayStation 4, Xbox One)
28 augustus: Headspun (pc, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, MacOS)
30 augustus: The Dark Pictures: Man of Medan (pc, PlayStation 4, Xbox One)
30 augustus: Astral Chain (Nintendo Switch)
30 augustus: Blair Witch (pc, Xbox One)