Releaselijst februari

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Releaselijst februari

Waar in januari bijna niets uitkwam, neemt het tempo in februari al snel toe. Zoals we op onze releaselijst zien, maken een heleboel games de laatste donkere weken van deze winter iets draaglijker. Bovendien worden er in februari verschillende gamers blij gemaakt met de games die deze maand in de schappen liggen.

Zo is er voor de hack-and-slash-liefhebbers Dynasty Warriors 9 en hoeven RPG-fans niet langer op Kingdom Come: Deliverance te wachten. Voor mensen die op zoek zijn naar oude herinneringen of juist nieuwe belevenissen komt Secret of Mana naar pc, PlayStation 4 en PlayStation Vita. Konami waagt haar eerste stap zonder Kojima met Metal Gear Survive en spelers met een PlayStation VR mogen op avontuur in Moss.

Dynasty Warriors 9

De maand begint meteen lekker snel en gewelddadig met Dynasty Warriors 9. Ontwikkeld door Omega Force en uitgebracht door Koei Tecmo, vanaf 13 februari gaan spelers op pc, PlayStation 4 en Xbox One aan de slag met deze hack-and-slash-game. Aangezien het verschil tussen Dynasty Warrior 7 en 8 te klein zou zijn geweest, is de ontwikkelaar deze keer aan de slag gegaan om dit aan te pakken.

Het resultaat hiervan is dat in Dynasty Warriors 9 de gameplay opnieuw is aangepakt. Zo zitten er nu elementen van een open wereld in de game. Hierdoor kunnen spelers de map van China te voet, te paard of te boot ontdekken. De nadruk ligt hier echter wel op de steden en plaatsen waar spelers vechten. Andere toevoegingen zijn een dag-en-nachtcyclus en veranderende weersomstandigheden die daadwerkelijk effect moeten hebben op de gameplay.

Andere toevoegingen zijn de mogelijke vrijetijdsbestedingen van de helden. Ze kunnen hun schuilplaatsen nu aankleden met gekochte voorwerpen zoals planken voor aan de muur, stoelen, bedden, enzovoorts. Hiermee wordt het mogelijk om onder andere de achtergrondmuziek te veranderen, officiers op bezoek te krijgen of te koken. Ook zijn er theehuizen waar je eten kunt kopen die ervoor zorgen dat je personage bijvoorbeeld sterker of sneller wordt.

Kingdom Come: Deliverance

Op dezelfde dag komt er op pc, PlayStation 4 en Xbox One een hele andere game uit, namelijk Kingdom Come: Deliverance, wat ontworpen is door Warhorse Studios en uitgebracht wordt door Deep Silver. Deze game vindt plaats in het middeleeuwse koninkrijk Bohemen, dat van 1198 tot 1806 een onderdeel van het Roomse Rijk was. De game moet dan ook historisch accuraat en realistisch worden.

Om dit te doen, bevat de game kleding en uitrusting die uit die tijd kwam. Architecten en historici worden betrokken bij de ontwikkeling om de kastelen na te maken. Uiteindelijk moet ook het gevechtssysteem gebaseerd zijn op echte vechttechnieken van toen. De ontwikkelaars lijken dus alles uit de kast te halen om hun wens naar realisme werkelijkheid te maken.

De game zelf wordt een open wereld role-playing game waarin spelers hun personages kunnen ontwikkelen zonder per se een klasse te moeten kiezen. Hoe de personages precies groeien en gezien worden door anderen is afhankelijk van de keuzes die spelers maken in de dialogen en in de gameplay. Verder hebben personages eten en slaap nodig om gezond te blijven en moeten wapens en uitrusting regelmatig schoongemaakt of gerepareerd worden.

Secret of Mana

Voor velen is Secret of Mana een deel van hun jeugd. Oorspronkelijk kwam de game in 1994 uit op SNES in Europa. Door de jaren heen zijn er verschillende heruitgaven van geweest, onder andere naar Android. Ondertussen is het in Japan verkrijgbaar voor Nintendo Switch en op 15 februari komt wereldwijd een versie uit voor op pc, PlayStation 4 en PlayStation Vita.

Deze uitgave wordt een volledige 3D-remake van de originele game met een heleboel nieuwe extraatjes. Spelers kunnen zich in ieder geval verheugen op een online multiplayer waar je met maximaal drie anderen op avontuur kunt. Ook alle achtergrondmuziek en voice acting wordt opnieuw gedaan.

Dit is dus de perfecte kans voor iedereen die het de eerste keer gemist heeft. Zij kunnen nu toch nog uitvinden waardoor Secret of Mana zo populair werd. Anderzijds kunnen fans nogmaals het verhaal beleven. Ditmaal in een wat hogere kwaliteit.

Metal Gear Survive

Nog een game waar velen benieuwd naar zijn – of juist niet – is Metal Gear Survive. Dit is namelijk de eerste Metal Gear-game na Hideo Kojima’s vertrek bij Konami. Vanaf 22 februari kunnen nieuwsgierigen op pc, PlayStation 4 en Xbox One uitvinden wat het resultaat precies is geworden.

Metal Gear Survive is een spinoff van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Hierin is Mother Base opgeslokt door een wormgat. Alles en iedereen die daar aanwezig was, wordt hierdoor geteleporteerd naar een ander universum waar vijandige kristalzombies rondlopen. Het is aan de speler om hier middelen te verzamelen om te overleven.

Om de game echt als een survival-game te laten voelen, werkt de soldaat die spelers besturen erg beperkt. Vooral vergeleken met Snake kunnen de personages erg weinig. Aanvallen zijn gelimiteerd en vanwege honger en dorst voel je de strijd om te overleven altijd en overal. Je gaat keuzes moeten maken om een weg naar huis te vinden.

Moss

Een game in de compleet tegenovergestelde richting als de vorige is Polyarcs Moss. Deze schattige PlayStation VR-game is vanaf 27 februari verkrijgbaar en neemt spelers op een puzzelavontuur. Je speelt als een figuur met een masker en moet het muisje Quill helpen om vooruit te komen.

In tegenstelling tot veel andere VR-games ben je in Moss de camera die toekijkt hoe het muisje Quill zich voortbeweegt. Tegelijkertijd bestuur je haar ook, waardoor Moss als een third-person-game gezien kan worden. Bovendien beïnvloed je de omgeving door middel van een zwevend blauw lichtje. Het bijzondere hieraan is dat Quill jou in de game herkent en op jou reageert.

Het verhaal luidt dat je een magisch boek geopend hebt, waardoor je in een andere wereld terechtkomt. Daar ontmoet je Quill, een muis die van epische avonturen droomt en die dromen met jouw hulp kan beleven. In de loop van het verhaal bouw je met Quill een band en worden jullie vrienden.

Overige games:

–          1 februari: Final Fantasy XII The Zodiac Age (pc)

–          1 februari: Night in the Woods (Nintendo Switch)

–          1 februari: Batallion 1944 Early Access (pc)

–          1 februari: SteamWorld Dig (Nintendo Switch)

–          2 februari: EA Sports UFC 3 (PlayStation 4, Xbox One)

–          2 februari: We Were Here Too (pc)

–          6 februari: Marooners (PlayStation 4, Xbox One)

–          7 februari: Shadow of the Colossus (PlayStation 4)

–          8 februari: Sid Meier’s Civilization VI: Rise and Fall (pc)

–          8 februari: Octogeddon (pc)

–          8 februari: Rust (pc)

–          9 februari: Dragon Quest Builders (Nintendo Switch)

–          9 februari: The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia (PlayStation 4)

–          9 februari: Under Night In-Birth Exe:Late[st] (PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita)

–          13 februari: Monster Energy Supercross: The Official Videogame (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          13 februari: Crossing Souls (pc, PlayStation 4, PlayStation Vita)

–          13 februari: The Longest Five Minutes (pc, PlayStation Vita, Nintendo Switch)

–          13 februari: Pop-Up Pilgrims (PlayStation VR)

–          13 februari: The Fall 2: Unbound (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          13 februari: Owlboy (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

–          16 februari: Radiant Historia (Nintendo 3DS)

–          16 februari: Bayonetta (Nintendo Switch)

–          16 februari: Bayonetta 2 (Nintendo Switch)

–          16 februari: Fe (pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

–          18 februari: Long Gone Days (pc)

–          20 februari: Symmerty (pc, PlayStation 4)

–          20 februari: Assassin’s Creed Origins: Discovery Tour (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          20 februari: Apex Construct (Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR)

–          20 februari: Age of Empires: Definitive Edition (pc)

–          22 februari: Pac-Man Championship Edition 2 Plus (Nintendo Switch)

–          23 februari: Payday 2 (Nintendo Switch)

–          23 februari: Yume Nikki: Dream Diary (pc)

–          23 februari: Past Cure (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          23 februari: Sword Art Online: Fatal Bullet (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          27 februari: de Blob 2 Remastered (PlayStation 4, Xbox One)

–          27 februari: Gravel (pc, PlayStation 4, Xbox One)