Releaselijst augustus

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Releaselijst augustus

Nederland kampt plotseling met een hittegolf. Om het gezeur van iedereen over hoe warm het wel niet is te ontwijken, is dit het perfecte moment om achter je pc of console te duiken en te genieten van de nieuwste games die er deze augustus uitkomen, zoals uit deze releaselijst blijkt. Gelukkig duurt het ook niet meer lang tot gamescom, waar menig speler al naar uitkijkt.

Deze warme maand gaan we tegemoet met wat uiteenlopende games. Om te beginnen kunnen we vanaf 10 augustus aan de slag met Madden NFL 19 en We Happy Few. Op 14 augustus liggen World of Warcraft: Battle for Azeroth en The Walking Dead: The Final Season – Episode One in de (digitale) schappen. Uiteindelijk komt F1 2018 op 24 augustus nog even aan het eind van de zomer aanscheuren.

Madden NFL 19

Op 10 augustus komt de nieuwe game van Madden NFL uit, namelijk Madden NFL 19. Deze American footballgame is ontwikkeld door EA Tiburon en wordt uitgegeven door EA Sports op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Hiermee is dit de eerste Madden-game die sinds Madden NFL 08 in 2007 verkrijgbaar was voor pc.

Zoals bij meerdere sportgames van EA wordt het verhaal uit Madden NFL 18’s verhaalmodus genaamd Longshot voortgezet in Madden NFL 19. Deze keer komt er echter meer nadruk op American football zelf. Hiermee wil de ontwikkelaar vermijden dat de cutscenes van Longshot 2 de spelers te lang weghouden van de game zoals dat in Longshot het geval was.

Bovendien wordt de Ultimate Team-modus omgegooid door spelers toegang te geven tot toernooien waarin ze met z’n drieën tegen drie anderen moeten strijden. Wie daar behoefte aan heeft, kan ook in z’n uppie de uitdaging aangaan. Met dank aan nieuwe toegevoegde mechanics hebben spelers tijdens de wedstrijden meer acties die ze uit kunnen voeren, om de toernooien intensiever te maken.

We Happy Few

Compulsion Games heeft een indie game ontwikkeld die op 10 augustus op pc en Xbox One uitgegeven wordt door Microsoft en op PlayStation 4 uitgebracht wordt door Gearbox Publishing. Spelers kiezen uit drie personages die zij tijdens een andere versie van de Tweede Wereldoorlog in de jaren zestig besturen. In een poging om een samenleving te ontvluchten die zich liever volpompt met drugs om de waarheid niet onder ogen te zien, moeten zij buiten de stad zien te geraken.

In We Happy Few rust de gameplay op een gevoel van paranoia en het verhaal is daar dan ook op gebouwd. De keuzes die spelers kunnen maken, veranderen hoe de rest van de game verloopt en zouden allesbehalve zwart-wit moeten zijn. Bovendien wordt de game wat moeilijker gemaakt door de behoeftes die personages hebben, zoals honger, en die vervuld moeten worden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want je kunt niet zomaar alles eten.

Ook de drug genaamd Joy speelt een grote rol in de game. Om niet ontdekt te worden, kan de speler een kleine dosis slikken, waardoor de omgevingen er een stuk vrolijker uitzien. Dit is echter een tijdelijk effect, waarna de stad er juist donkerder uitziet en personages hongeriger worden. Hiermee krijgt drugsgebruik een bijna realistische representatie in deze game.

World of Warcraft: Battle for Azeroth

World of Warcraft: Battle for Azeroth is de zevende uitbreiding voor de MMORPG van Blizzard Entertainment en gaat 14 augustus live op pc. Dit uitbreidingspakket focust zich voornamelijk op het conflict tussen de Horde en de Alliance, iets wat al de hele franchise lang een rol speelt, maar wat de laatste tijd iets naar de achtergrond was geschoven.

Zoals elke uitbreiding brengt Battle for Azeroth een paar veranderingen aan de gameplay met zich mee. Zo verhoogt Blizzard het maximale level van 110 naar 120. Ook worden er tien nieuwe dungeons en een nieuwe raid geïntroduceerd. Verder krijgt het levelsysteem verschillende aanpassingen, waardoor spelers langere tijd in bepaalde gebieden kunnen questen zonder te sterk te worden.

Andere toevoegingen zijn een aantal nieuwe rassen die gerekruteerd kunnen worden, zoals de Void elven voor de Alliance en de Nightborne voor de Horde, en een nieuwe PvP-modus genaamd Warfront. In Warfront strijden twintig spelers tegen elkaar, maar niet zoals ze dat gewend zijn in battlegrounds. De focus hier ligt namelijk op het bouwen van basissen en het overnemen van gebieden en het verkrijgen van grondstoffen.

F1 2018

Een nieuw jaar betekent ook weer een nieuwe F1-game, ditmaal F1 2018. Deze racegame wordt ontwikkeld door Codemasters Birmingham en wordt uitgebracht door Codemasters. Vanaf 24 augustus kunnen we op pc, PlayStation 4 en Xbox One aan de slag met de nieuwste game uit deze reeks. Op een nader te bepalen moment kunnen liefhebbers de game ook op Android downloaden.

F1 2017 introduceerde een systeem dat ervoor zorgde dat spelers geleidelijk verschillende aspecten van hun auto’s konden aanpassen. Doordat spelers dit nauwelijks voltooiden, heeft de ontwikkelaar besloten om dit systeem te versimpelen. Voortaan verbeteren spelers hun voertuigen door ontwikkelpunten uit te geven die ze verdienen met behulp van onderzoek en doelen behalen tijdens oefensessies.

Formule 1 draait deels om de auto’s en ook F1 2018 bevat een paar klassiekers zoals de Ferrari 312T en de McLaren M23. De klassieke voertuigen die in F1 2017 zaten, keren terug in deze versie. Ook bepaalde circuits verschijnen in de game. Zo kunnen spelers racen op de bekende Circuit Paul Ricard of de Hockenheimring.

F1 2018 
 Pixel Vault

Overige games:

 • 1 augustus: Yakuza 0 (pc)
 • 7 augustus: Overcooked 2 ( Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 7 augustus: Dead Cells (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 9 augustus: Okami HD (Nintendo Switch)
 • 9 augustus: Monster Hunter: World (pc)
 • 14 augustus: The Walking Dead: The Final Season – Episode One (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 14 augustus: Death’s Gambit (pc, PlayStation 4)
 • 21 augustus: Shenmue (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 21 augustus: Shenmue 2 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 28 augustus: Monster Hunter Generations Ultimate (Nintendo Switch)
 • 28 augustus: Strange Brigade (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 28 augustus: Yakuza Kiwami 2 (PlayStation 4)
 • 28 augustus: Fire Pro Wrestling World (PlayStation 4)
 • 30 augustus: Pro Evolution Soccer 2019 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 31 augustus: Naruto to Boruto: Shinobi Striker (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 31 augustus: Divinity: Original Sin 2 (PlayStation 4, Xbox One)

Releasedatum nog onbekend:

 • Flipping Death (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • Brawlout (PlayStation 4, Xbox One)