Releasedatum voor Xenoblade Chronicles 2 bekendgemaakt

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Releasedatum voor Xenoblade Chronicles 2 bekendgemaakt

Tijdens de E3 2017 werd Xenoblade Chronicles 2 aangekondigd. Hoewel we al een beetje informatie en beelden te zien kregen, bleef veel informatie nog een raadsel, waaronder de releasedatum van deze game. Tijdens Nintendo Direct van 13 september kregen we een antwoord op deze vraag en nog veel meer.

Tijdens Nintendo Direct op 13 september kregen we veel informatie over Xenoblade Chronicles 2. In een video van acht minuten kwamen we meer te weten over de wereld van de game, de hoofdpersoon, het gevechtssysteem, het doel van de game en wanneer deze uiteindelijk uit komt. We zetten het even voor je op een rijtje.

Xenoblade Chronicles speelt zich af op Alrest, een wereld bedolven in wolken. In deze zee van wolken zwemmen Titans, reusachtige wezen, die iets weg hebben van grote reptielen. De ruggen van deze Titans vormen biotopen die het leven kunnen faciliteren voor dieren en vegetatie. Het is op de ruggen van deze wezens dat de mensen hun imperium bouwen.

Hoeveel Titans er zijn, is niet bekend, maar we weten wel dat er maar liefst zes grote overheden zijn. Sommige zijn vredelievende pacifisten, andere overleven door handel of willen de mensen bijeenbrengen door alle Titans over te nemen. Hoe het ook zij, ze hebben allen hetzelfde doel: Elysium vinden en haar beschermen van Aegis. Wat is Elysium dan? Elysium is een grote boom op het enige stukje aarde van Alrest.

Tijdens de game speel je als Rex, een jonge wolken-duiker. Op een gegeven moment vindt hij Aegis, een vrouw die tevens een zwaard is. Samen met haar reis je door de wereld van Alrest en ga je opzoek naar Elysium. Hoe Aegis en Rex elkaar treffen en hoe hun avontuur door Alrest verloopt, merken we wanneer we de game spelen op 1 december 2017.