Releasedatum voor The Forest op PlayStation 4 bekendgemaakt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Releasedatum voor The Forest op PlayStation 4 bekendgemaakt

The Forest kreeg vandaag een officiële aankondiging van de releasedatum voor de PlayStation 4. De game werd eerder dit jaar al gelanceerd voor pc. Dit gebeurde na een Early Access-periode van bijna vier jaar. De releasedatum van The Forest voor de PlayStation 4 is 6 november van dit jaar.

Ontwikkelaar Endnight Games heeft aangekondigd dat het The Forest dit jaar nog naar de PlayStation 4 wil brengen. De survivalgame gaat over een vader die na een vliegtuigcrash op zoek gaat naar zijn zoon. Hierbij komt hij allerlei uitdagingen tegen die opgelost moeten worden voordat hij herenigd kan worden met zijn zoon.

Zoals in elke survivalgame moet ook in The Forest gezocht worden naar voedsel en water om te overleven. Daarnaast kan een basis gebouwd worden om vanuit te werken. Zo kan bijna alles gebruikt worden om dingen van te maken. Er kan echter ook gefocust worden op het vechtaspect van de game. Als de speler de confrontatie liever uit de weg gaat, kan stealth gebruikt worden om dit te vermijden. Ook is er de vredige modus die alle confrontatie wegneemt uit de game.

Voor de beste wapens en gereedschappen moet er gezocht worden. Dit is niet geheel zonder risico, want in de buurt van de beste tools schuilen namelijk ook de gevaarlijkste wezens. Daarom is het volgens Endnight Games het verstandigst om online met drie andere spelers de vijanden te lijf te gaan.