Releasedatum voor NieR: Automata bekendgemaakt

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Releasedatum voor NieR: Automata bekendgemaakt

Het is nog maar heel even wachten voordat spelers aan de slag kunnen met het vervolg op NieR. NieR: Automata gaat verschijnen op de PlayStation 4 en de pc. Voor de pc-versie worden er zelfs twee edities uitgebracht.

NieR verscheen in 2010 en na lang wachten wordt nu NieR: Automata als vervolg uitgebracht. Spelers kunnen met melee- en afstandsaanvallen tegen hordes vijanden knokken in een open wereld. Daarnaast heeft het allerlei RPG-elementen, zoals stijgen in leven en het aanpassen van gevechtstechnieken. Er is ook een Auto Modus, waarbij beginners hulp krijgen bij het aanvallen en ontwijken.

De pc-versie van NieR: Automata krijgt een Day One Edition waarbij extra DLC-content zit. Bezitters van deze versie krijgen een Retro Grey Pod Skin, Retro Red Pod Skin, Play System Pod Skin, Cardboard Pod Skin, Grimoire Weiss Pod en een Machine Mask Accessory. Daarnaast wordt ook een Limited Edition uitgebracht, deze komt in een exclusieve steelbook-case met illustraties van Akihiko Yoshida.

In het verhaal van NieR vallen buitenaardse machines de aarde aan, waardoor de mensheid naar de maan moet vluchten. Op de maan begint de mensheid met het ontwikkelen van een android-leger om de machines aan te vallen. Helaas lukt het enkel om de vijanden te vertragen en wordt besloten dat er een nieuw soort android-soldaat naar de aarde gestuurd moet worden. In de verlaten woestenij van de aarde gaat de oorlog verder, maar langzaamaan komt er een diep geheim over de aarde boven water.

De PlayStation 4-versie verschijnt op 10 maart en beide pc-edities verschijnen op 17 maart.