Releasedatum voor Detroit: Become Human eindelijk bekend

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Releasedatum voor Detroit: Become Human eindelijk bekend

Het is inmiddels al meer dan twee jaar geleden dat we tijdens de E3 van 2016 voor het eerst te horen kregen over Quantum Dream’s nieuwe game: Detroit: Become Human. Sinds die tijd hebben we wel wat gameplay mogen zien, maar diepgaande details over de game bleven nog uit. Dit is nu veranderd.

Detroit: Become Human komt op 25 mei uit voor PlayStation 4. Dit heeft de director van Quantic Dream, David Cage, eerder vandaag bekendgemaakt via een blogpost op de website van PlayStation. David Cage lijkt te beseffen dat Detroit: Become Human misschien niet even goed meer in iedereens geheugen zit en lost dit op door een kleine beschrijving te geven van de dystopia waar de game zich in afspeelt.

Ook krijgen we te weten dat de game drie speelbare androïden heeft. Ten eerste is er Connor die we kennen uit de speelbare demo. Hij is een prototype androïde die gespecialiseerd is in misdaden waarbij andere androïden de fout in gaan. Daarnaast spelen we in de game als Kara. Haar hebben we ook al gezien tijdens een trailer, waar zij een intern conflict ervaart wanneer een meisje wordt aangevallen door de vader van desbetreffend meisje. Nadat zij het meisje beschermt en de vader terug aanvalt is zij op de vlucht voor de wet.

Tot slot spelen we als Markus. Over hem hebben we nog weinig achtergrondinformatie, maar we weten wel dat hij de leider is van de androïde revolutie.

In de blogpost spreekt Cage nog over het ontwikkelingsproces. Volgens hem is Detroit: Become Human de meest complexe game die Quantic Dream ooit gemaakt heeft, waardoor de game de meest wendbare game ooit wordt.

“Detroit is by far the most ambitious title ever created by Quantic Dream: with this game, we wanted to push our limits by creating the most bending game we have ever made.”

Of dit klopt, kunnen we natuurlijk pas concluderen wanneer we de game spelen op 25 mei. Dus houd rond die tijd Pixel Vault in de gaten voor de review.