Releasedatum Ultra Street Fighter IV voor PS4 bekend

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Releasedatum Ultra Street Fighter IV voor PS4 bekend

De PlayStation 4-versie van Ultra Street Fighter IV, de laatste versie van de populaire fighting game, heeft eindelijk een releasedatum gekregen. Via een blog lieten Sony en de ontwikkelaar Other Ocean weten dat de game vanaf 26 mei te downloaden zal zijn via de PlayStation Store.

Gezien Ultra Street Fighter IV al geruime tijd te spelen is op de last-gen consoles begonnen vele current-gen bezitters zich enigzins af te vragen of en wanneer de game de overstap gaat maken naar de huidige generatie consoles. Daar is nu dus deels antwoord op gegeven. Via een blog van PlayStation US heeft men aangekondigd dat Ultra Street Fighter IV vanaf 26 mei te downloaden zal zijn, en dat de game wereldwijd op deze datum zal verschijnen. Other Ocean zal verantwoordelijk zijn voor de port van de Capcom-game. Er wordt overigens alleen gesproken over een downloadable versie. Of de game ooit op disc zal verschijnen heeft men nog niet gemeld.

Tot op heden is er nog niet gesproken over een Xbox One-versie, wat logisch is gezien de aankondiging via PlayStation de wereld in is geholpen. Of de Xbox One ook een versie van de game krijgt is dus nog onduidelijk. Er dient rekening gehouden te worden met het feit dat het een PlayStation 4-exclusive gaat worden, net als het aankomende nieuwe deel, Street Fighter V.

De current-gen versie van Ultra Street Fighter IV zal uiteraard alle content bevatten die tot nu toe beschikbaar is gesteld voor de game. De grootste verbetering zou volgens de ontwikkelaar zitten in de input lag die de PlayStation 3-versie teisterde. Deze zou namelijk geheel ‘geëlimineerd’ moeten zijn in de PlayStation 4-versie.