Releasedatum Total War: Thrones of Britannia bekend

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Releasedatum Total War: Thrones of Britannia bekend

Creative Assembly kondigde vorig jaar aan dat ze buiten de gebruikelijke grote Total War-titels met kleinere games ging komen in de serie. Deze Saga’s spelen zich af in een specifieke historische setting. Het eerste Saga-deel heet Thrones of Britannia en sinds vandaag weten we dat we er dit voorjaar nog mee aan de slag kunnen.

Vandaag maakte Creative Assembly de releasedatum van Total War: Thrones of Britannia bekend. De game komt uit op 19 april. De Saga begint in het jaar 878 na Christus, ten tijde van de invasies van de Vikingen in Britannia. De lokale koningen en Noorse veroveraars liggen op dat moment goed met elkaar in de clinch. Perfect voor een Total War-campaign dus.

De ontwikkelaar heeft al aangekondigd dat er meer van dit soort kleinere Saga’s komen, al bevatten de games alsnog een stevige campaign. In tegenstelling tot voorgaande Volwaardige Total War-titels, is er geen nieuwe engine voor de game ontwikkelt. Thrones of Britannia gaat namelijk in de Atilla-engine draaien. Later dit jaar komt er nog een nieuwe grote Total War-game uit: Three Kingdoms. Deze game is gesitueerd in China.