Releasedatum remaster Shemue 1 en 2 bekendgemaakt

Releasedatum remaster Shemue 1 en 2 bekendgemaakt

Hoewel de meeste fans uitkijken naar Shenmue 3, die nog in ontwikkeling is, kunnen we ons binnenkort bezighouden met de oude delen die opnieuw worden uitgegeven voor de huidige generatie consoles en pc. Vandaag kregen we te horen wanneer we de remaster van de twee games mogen verwachten.

Met een trailer maakte Sega vandaag bekend dat de remaster van Shenmue 1 en 2 uitkomt op 21 augustus 2018. De game is geport naar de nieuwere consoles en heeft een hogere resolutie gekregen. Verder oogt het echter nog erg old school allemaal, dus we kunnen rekenen op een nostalgische ervaring. De remaster komt uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Ondertussen wordt er nog altijd aan Shenmue 3 gewerkt, dat wordt gefinancierd middels een Kickstarter-campagne. Hiermee werd meer dan 6 miljoen dollar opgehaald. De game stond gepland voor vorig jaar, maar is inmiddels uitgesteld naar 2019. Het is niet bekend of dit aan het begin of aan het einde van het jaar zal zijn. Wij verwachten dat het in ieder geval langer duurt dan dat de eerste twee delen ons kunnen vermaken.