Releasedatum PS4 Heavy Rain en Beyond: Two Souls bekend

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Releasedatum PS4 Heavy Rain en Beyond: Two Souls bekend

Quantic Dream heeft meer details gegeven rondom de PlayStation 4-edities van hun PlayStation 3 games, Heavy Rain en Beyond: Two Souls. Buiten de releasedata heeft de ontwikkelaar ook aangegeven dat beide games alleen digitaal te verkrijgen zullen zijn

Games die de nadruk leggen op het verhaal en de emoties die het bij de speler oproept, het is zo’n beetje het handelsmerk geworden van de studio Quantic Dream. De twee games die de studio voor de PlayStation 3 heeft ontwikkeld zullen opnieuw uitgegeven worden, zij het alleen in digitale vorm voor de PlayStation 4. Beyond: Two Souls is de eerste die uit zal komen. De game komt uit op 24 november en zal €30 kosten. Heavy Rain laat iets langer op zich wachten: die komt pas uit op 1 maart van 2016. De prijs van Heavy Rain is niet bekend, al liet Quantic Dream wel weten dat je korting op Heavy Rain krijgt als je van tevoren Beyond: Two Souls voor de PlayStation 4 hebt gekocht. Hoeveel die korting is, is ook niet bekend.

Omdat de games nu gebruik maken van de PlayStation 4-hardware, zullen de games ook (grafische) verbeteringen kennen. Beyond: Two Souls zal “verbeterde 1080p” graphics hebben, inclusief motion blur, bloom en betere diepte-effecten. Daarnaast krijgt de PS4-versie ook “verbeterde” licht- en schaduweffecten.

In het geval van de gameplay zullen er ook kleine aanpassingen gemaakt worden. De keuzes die je hebt gemaakt zullen aan het einde van een scene getoond worden. Ook zal je te zien krijgen welke keuzes andere spelers hadden gemaakt. Na het uitspelen zal je ook de mogelijkheid krijgen om de game in chronologische volgorde te spelen. Plus de uitgekomen “Enhanced Experiments” DLC zal er gratis en voor niks bij zitten en meer.