Releasedatum Final Fantasy-titels voor Xbox One en Switch bekendgemaakt

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Releasedatum Final Fantasy-titels voor Xbox One en Switch bekendgemaakt

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster en Final Fantasy XII The Zodiac Age verschenen nog niet op Xbox One en Nintendo Switch. Hier komt in april verandering in. Square Enix laat namelijk weten dat beide titels op 16 en 30 april verschijnen op beide platformen.

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster en Final Fantasy XII The Zodiac Age zijn beiden verbeterde versies van populaire titels uit de reeks. De verbeterde versie van het tiende deel en zijn rechtstreeks vervolg was net zo populair als hun originele versies. De HD Remaster ging ongeveer veertien miljoen keer over de toonbank. The Zodiac Age daarentegen kende wereldwijd meer dan zes miljoen verkochte exemplaren.

Het tiende deel in deze franchise gaat over de sportman Tidus en de summoner Yuna. Beide personages ondernemen samen een reis om de wereld van Spira te beschermen tegen het monster Sin. X-2 speelt zich twee jaar na het eerste deel af en focust zich op Yuna, Rikku en Paine. Deze drie personages proberen in dezelfde wereld oude geheimen te ontrafelen en machtige vijanden te verslaan.

The Zodiac Age speelt zich af in de wereld van Ivalice en volgt de jonge dief Vaan en prinses Ashe van het koninkrijk Dalmasca. Omdat het koninkrijk van haar vader wordt overgenomen door de strijdende rijken Archadia en Rozarria richtte ze het verzet op. Dit met als doel om haar vaderland te beschermen. Aan het begin van deze game ontmoet Ashe het hoofdpersonage Vaan. Zijn droom is om te vliegen door het luchtruim van Ivalice. Uiteindelijk komt zijn droom uit, maar tegelijkertijd trekt hij ook op avontuur om Dalmasca te bevrijden.

Naar aanleiding van het verschijnen van het twaalfde deel op Xbox One en de Switch onthulde Square Enix een nieuw artwork.Final Fantasy 
 Pixel Vault