Releasedatum en prijs van State of Decay 2 aangekondigd

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Releasedatum en prijs van State of Decay 2 aangekondigd

Microsoft heeft de releasedatum voor State of Decay 2 bekendgemaakt. Het vervolg op de zombie survivalgame uit 2013 verschijnt op 22 mei voor pc en Xbox One.

Naast de releasedatum van de game is ook de prijs bekendgemaakt. De prijs in euro’s weten we nog niet, maar in de Verenigde Staten gaat de standaardversie van de game 29,99 dollar kosten. De Europese prijzen zullen hoogstwaarschijnlijk vergelijkbaar zijn met de bekendgemaakte Amerikaanse prijzen.

Naast de standaardversie is er nog een Ultimate Edition van de game die 49,99 dollar kost. Deze uitgebreidere versie bevat naast de game zelf ook de eerste State of Decay en de twee DLC-pakketten Independence Pack en Daybreak Pack. Bovendien kun je met de Ultimate Edition vier dagen eerder met de game aan de slag.

Met ongeveer 30 dollar voor de standaardversie van de game is State of Decay bij release een stuk goedkoper dan de gemiddelde game. Hoofd van de gamemarketing afdeling bij Microsoft, Aaron Greenberg, zegt dat het bedrijf hoopt op deze manier meer spelers te kunnen verleiden de game te spelen:

Our goal is to build a long-term relationship with the State of Decay community and to foster deeper experiences with the franchise. We believe State of Decay 2 accomplishes this goal by immersing fans in the ultimate zombie survival fantasy, and we want to give more players the opportunity to join in and experience this unique game.